EN KURS I STRATEGISK FÄRGSÄTTNING FÖR DIG SOM JOBBAR MED INREDNING OCH STYLING

Fördjupning färgsättning

- för snabbare och säkrare kulörval!

Om du jobbat med inredning ett tag har du säkert märkt att färgsättning inte alltid är så enkelt som man först kan tro.

Du går oftast på känsla och det fungerar bra i de flesta fall. Men, det tar både onödig tid och energi. Ibland önskar du att du kunde sätta ord på känslan, känna dig mer säker på ditt val eller snabbare hitta vad det är som skaver. 

Den här kursen passar både dig som vill lära dig att sätta ord på känslan för att kommunicera bättre med din kund, lättare felsöka när det är något som skaver och lära dig en strategi för att göra snabbare och säkrare kulörval.

För att få ut mesta möjliga av denna heldagskurs på plats i Tibro varvas teori med praktiska övningar och tillfälle till diskussioner. Vi är en liten grupp vilket gör det möjligt att få individuell återkoppling under dagen.

I denna kurs ligger fokus på att träna färgseendet, veta vad vi ska titta efter och den praktiska tillämpningen av kunskapen kring färg.

Kursen passar dig som är inredare, stylist eller jobbar med inredningsrådgivning i butik. Efter denna dag kommer du ha fått fördjupad kunskap i strategisk färgsättning för snabbare och säkrare kulörval.

Boka färgföreläsning, utbildning eller workshop!

Det här är en praktisk kurs där vi fördjupar oss i färgsättning. Vi varvar teori med praktiska övningar. Du står för kreativiteten och kursen ger dig verktyg, metoder och strategier för att du ska känna dig säkrare, arbeta mer effektivt och kommunicera tydligare med färg!

Kursens innehåll

  • Färgsättning i praktiken – fördjupning i färgteori och hur teorin kan appliceras i verkligheten
  • Färgsättningsprocessen – hur förutsättningarna påverkar ditt arbetsflöde
  • Strategisk färgsättning – vad är det och hur du kan använda dig av detta i ditt arbete
  • Vanliga fallgropar och hur du undviker dom
  • Användbara färgsättningsverktyg
  • Från känsla till kunskap – lär dig sätta ord på det du känner och felsöka för att hitta vad som skaver
  • Tillfälle till frågor & svar och individuell återkoppling

Målet med kursen är att du ska bli mer säker i dina val, fatta beslut snabbare och bli bättre på att prata färg med din kund.

Du kommer bland annat att få lära dig hur olika färger påverkar varandra, hur du gör för att lyfta fram eller dölja något med hjälp av färg och vad det egentligen är som händer med färger när de kombineras eller kommer upp på större ytor.

Du kommer också att få göra ett antal praktiska övningar för att med egna ögon se vad som sker när olika färger kombineras och veta vad du ska titta efter för att undvika överraskningar i efterhand. Detta kommer göra dig säkrare i dina val och göra det lättare att prata färg med din kund så att de ser samma sak som dig.

Praktiska detaljer

Tid: Nytt datum senare under våren kommer inom kort
Kursavgift: 5995 kr ex moms/deltagare. Innefattande kursmaterial, förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch.
Gruppstorlek: max 10 personer för att ge möjlighet till diskussion, praktiskt arbete och individuell återkoppling.
Bokningsvillkor: Läs dessa här
Plats: Stockholm

Sista datum för anmälan: 
Frågor? Maila info@hildurblad.se

Om kursledaren

Hildur Blad | Strategisk färgsättare
Kursledare: Hildur Blad, Strategisk färgsättare

Kanske känner du till mig sedan tidigare och har följt mig ett tag i mina olika kanaler eller så har vi träffat varandra “ute i verkligheten” nån gång. Jag arbetar som strategisk färgsättare och utbildar och inspirerar också inom färgsättning. Jag utför färgsättningsuppdrag – både på plats och online. Kunder är såväl företag som privatpersoner och platser är både privata hem, offentliga miljöer och företag. Dessutom anlitas jag för uppdrag som innefattar att sätta färg på produkter och kollektioner eller som rådgivare inom branscher som jobbar med kulörer och material men som nödvändigtvis inte har spetskompetensen själva. 

Jag har mer än 20 års erfarenhet av att jobba med inredning i olika roller och har valt att nischa mig enbart på färgsättning de senaste åren. Färg är ett ämne som fascinerar mig och jag vet att många tycker färgsättning är svårt, även för den som jobbar med inredning men inte är specialiserad på färgsättning.

Min styrka och som skiljer mig från många andra som jobbar med färg på något sätt är att jag är bra på att prata färg och det kommer till viss del från min erfarenhet från färgfackhandeln men även mitt nördiga intresse kring färgsättning under många år. Jag har under åren tränat upp förmågan att bryta ner processer i tydliga steg, sätta saker i sammanhang och analysera utfall utifrån förutsättningar och målbild. Jag pratar om färg och med färg! Under denna kursdag delar jag med mig av några av mina bästa verktyg och tips för att ditt kulörval ska bli enklare!

"Bli mer säker i dina val, fatta beslut snabbare och bli bättre på att prata färg med din kund."

Ja, jag vill anmäla mig till kursen!

Strategisk färgsättning - färg med ett syfte!