EN FÖRDJUPNINGSKURS I STRATEGISK FÄRGSÄTTNING FÖR DIG SOM JOBBAR MED INREDNING ELLER SOM KULÖRRÅDGIVARE

Colour Confident

- en fördjupningskurs i strategisk färgsättning för dig som vill känna dig trygg i kulörvalet och lära dig hur du kan arbeta mer effektivt med färg

En unik tvådagars-utbildning för dig som jobbar med inredning eller som kulörrådgivare och vill att färgvalet ska kännas lätt och gå snabbt. Det här är en utbildning som kommer att förändra hur du arbetar med färg.

Med utgångspunkt i hur vår hjärna fungerar fördjupar vi oss i hur du kan använda färg medvetet och arbeta effektivare med färg för att få det resultat du vill ha. 

Känner du igen dig?

  • Du tycker det tar alldeles för lång tid att välja kulörer eftersom du mest förlitar dig på din känsla. Dessutom är det svårt att argumentera för dina val eftersom du enbart har din känsla att hänvisa till. Du vill kunna förklara ditt val och vad resultatet blir.

  • Du vill sluta ifrågasätta dig själv – har du verkligen valt rätt kulör och kommer kunden bli nöjd? Du vill slippa den ständiga följeslagaren “beslutsångest” som dyker upp alltför ofta, i synnerhet precis innan du ska lämna de exakta kulörerna vidare.

  • Du har tröttnat på dina “säkra kort” och vill utmana både dig själv och dina kunder (eller kollegor) att våga mer färg. Du vill lära dig att använda det kraftfulla verktyget färg så att du får resultatet du vill ha (varje gång).
Om du kände igen dig är den här kursen för dig! Du kommer att få de verktygen du behöver för att det här ska kunna bli din nya verklighet! Spara tid och din värdefulla energi så att du kan lägga den på annat än kulörvalet!

Känn dig mer färgsäker!

Du har läst färgteori och kan tyda NCS-koder. Ändå känner du dig osäker när det är dags att välja kulörer och förlitar dig mest på känslan. 

Du lägger alldeles för mycket tid på att ifrågasätta dig själv och tvivla på om det verkligen kommer bli som du tänkt dig. Och du upplever oftare än du önskar att kunden inte riktigt köper din idé fullt ut.

Om du inte vet hur du ska applicera teorin på verkligheten kommer du lägga mer tid än du borde på färgvalet och mötas av en tveksam kund som känner av din osäkerhet.

Colour Confident är en kurs som kommer att förändra hur du arbetar med färg och ge dig verktygen som gör att du kan känna dig mer trygg i kulörvalet och spara massor av tid i alla dina framtida kulörval.

Du är redo att bli mer färgsäker!

Kursen är för dig som vill:

  • Sluta tvivla på dig själv och tröttnat på att övertänka när det gäller kulörvalet

  • Känna dig säker på att resultatet blir som du tänkt dig

  • Arbeta med färg på ett nytt och mer självsäkert sätt så att du kan ta betalt för all tid du lägger på kulörvalet

  • Få verktyg för att göra färgvalet enklare
Kunskap som utvecklar - hildurblad.se

Exempel på kursens innehåll:

 
  • Hur du gör en tilltalande färgsättning med utgångspunkt i hur hjärnan fungerar
  • Lär dig förutspå hur kulören kommer att uppfattas i olika sammanhang – så att du slipper oroa dig för hur resultatet blir 
  • Färg och tillgänglighetskrav i offentliga miljöer – för att undvika fallgropar eller att behöva göra om i efterhand pga okunskap
  • Färgsättningsprocessen – från första möte till färdigt resultat som sparar dig tid och energi och skapar trygghet hos kunden
  • Presentationsteknik – så du får kunden (eller kollegan) att gå “all in” på din idé

Det är genom övning och att göra du får bäst resultat – därför kommer vi kombinera teori med praktiskt arbete. Gruppen är liten för att du ska få möjlighet till individuell återkoppling under dagen och för att få svar på dina egna frågor kopplade till de färg-utmaningar du har i ditt arbete.


Jag kommer såklart att dela med mig av alla mina erfarenheter från över 20 år av att jobba med inredning, färgsättning och försäljning i olika roller. Så passa på att ställa alla dina frågor och lära och inspireras av övriga i gruppen.

Praktiska detaljer

När: Våren 2025
Plats: Stockholm och online
Kursavgift: Från 6995 kr ex moms
I kursen ingår: Färgboken: en guide till medvetna kulörval i hemmet, kursmaterial
Vid utbildning IRL ingår förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch.
Begränsat antal platser: 3-4 personer
Bokningsvillkor: Läs dessa här 
Sista datum för anmälan: Skicka intresseanmälan om du är intresserad av att boka en av platserna (du lovar inget om du lämnar en intresseanmälan men du får förtur att boka en av platserna när anmälan öppnar)

Frågor? Maila info@hildurblad.se

Färgboken: en guide till medvetna kulörval i hemmet

Jag vill boka en av platserna!