EN ONLINE-UTBILDNING I FÄRGSÄTTNING OCH ATT ANVÄNDA FÄRG SMART! 

ANMÄLAN STÄNGD! NY KURSSTART VÅREN -23

THE COLOUR COMBO FORMULA

– råd bot på färgosäkerhet och bli färgsmart!

Lär dig en strategi för att inreda med färg
– Så att det blir enklare att välja och resultatet som du tänkt dig!

EN ONLINE-UTBILDNING I FÄRGSÄTTNING FÖR DIG SOM VILL LÄRA DIG ATT ANVÄNDA FÄRG SMART!

THE COLOUR COMBO FORMULA

Välkommen till en praktisk kurs i färgsättning för dig som är inredningsintresserad eller jobbar med inredning och vill fördjupa dig inom färgsättning och känna dig mer säker i dina kulörval. 

Detta är kursen där du får lära dig strategin bakom att inreda med färg och hur du steg för steg gör en färgsättning – från inspiration till ett färdigt slutresultat. 

Från färgosäkerhet till smarta färgval – så att det blir som du tänkt dig! Minska på beslutsångest och felköp och se på färg med nya ögon! 

EN ONLINE-UTBILDNING FÖR DIG SOM VILL KOMPLETTERA KÄNSLAN MED KUNSKAP

Är den här kursen för dig?

 • Har du tröttnat på vitt men känner dig osäker på hur du ska få in mer färg i inredningen utan att det känns rörigt? 
 • Tycker du inredning är bland det roligaste som finns men att färgsättning och att välja kulörer är svårt? 
 • Jobbar du med inredning och vill kicka igång hösten med nya idéer, tips och inspiration till hur du kan utveckla och utmana dig själv och din verksamhet med fokus på färg?
 • Skall du bygga hus eller planerar en större renovering och behöver hjälp att skapa en struktur kring alla val för att minska på beslutsångesten och känna dig trygg i att du blir nöjd med slutresultatet?
 • Tycker du det är svårt med den röda tråden och vill lära dig hur du skapar en harmonisk helhet med hjälp av färg?
 • Vill du inreda med mer färg, men inte ha det färgglatt?
 • Har du gått en inredningsutbildning men känner att du behöver bättra på kunskaperna i färgsättning för att känna dig säkrare i dina kulörval och i mötet med din kund?
Svarar du ja på någon av frågorna ovan är denna kurs något för dig!
Hildur Blad hildurblad.se
Onlineföreläsning: Kulör- och materialval för dig som ska bygga nytt hus - hildurblad.se

Sagt av kursdeltagare om The Colour Combo Formula

“Kursen tar ett helhetsperspektiv på färgsättning, är innehållsrik och väl genomarbetad. Det har skapat stort värde för mig som arbetar med inredningsdesign. Jag har fått många bra tips på hur jag kan effektivisera mitt arbete och en bra grundkunskap om färgspråk och NCS-koder. En superkul kurs som inspirerar till att våga experimentera med färg!”

SARA HAGSTRÖM, CREADOMI INTERIÖR

“Det fina med kursen är att man kan använda det man lärt sig i praktiken direkt! Kan varmt rekommendera denna inspirerande kurs.”

CHRISTINA W

EN UTBILDNING SOM GER DIG VERKTYG ATT OMSÄTTA INSPIRATION TILL VERKLIGHET

Det här får du lära dig i kursen!

Med hjälp av det du lär dig i denna kurs kommer du att kunna göra smarta färgval – oavsett dina behov och rummets förutsättningar.
Här är ett litet axplock av vad du kommer att få lära dig i denna kurs. Läs längre ner på sidan för mer detaljerat innehåll.

 • Vad som kännetecknar snygga, harmoniska färgkombinationer och hur du skapar dina egna färgkombinationer
 • Hur du skapar din egen unika färgpalett
 • Hur färg kan användas smart för att skapa rätt känsla i rummet, lyfta fram något eller dölja det du är mindre nöjd med
 • Att använda färg för att skapa en helhet och röd tråd genom hemmet
 • Vad som påverkar upplevelsen av en kulör och hur det påverkar dina val
 • Att prata färg så att fler förstår känslan du vill skapa och litar på dig

The Colour Combo Formula är en unik online-utbildning för dig som vill lära dig mer om färgsättning och att använda färg smart. I denna utbildning kombineras teori med praktiska övningar. Du får lära dig strategin bakom ett kulörval, vad som påverkar upplevelsen och hur du utgår från rummets förutsättningar när du ska skapa din färgpalett. 

Att inreda med färg och att förstå hur upplevelsen av en färg förändras beroende på sammanhanget kräver övning. Efter att ha gått denna kurs har du steg för steg fått lära dig hur du färgsätter ett hem eller ett rum. Oavsett om det är hemma hos dig eller hos en kund. The Colour Combo Formula är en kurs där vi blandar teori med praktiskt arbete. I kursen får du även lära dig att prata färg – vilket är en väldigt värdefull kunskap om du jobbar med inredning och vill kunna kommunicera bättre och tydligare med din kund när det gäller att inreda med färg.

Boka färgföreläsning, utbildning eller workshop!
Inredning & business - hildurblad.se

KURSEN PÅGÅR 25 SEPTEMBER – 21 NOVEMBER 2022 

KURSENS UPPLÄGG VECKA FÖR VECKA

I denna utbildning går vi igenom kursen i gemensam takt och nytt kursmaterial släpps på allteftersom (se innehåll och datum nedan). Innan nya moduler släpps på kommer vi att ses online på Zoom för att fördjupa oss i föregående veckas material och du har då också möjlighet att ställa dina egna frågor. 

VECKA 1

MODUL 1

DO´S & DONT´S OM ATT INREDA MED FÄRG

I denna modul går vi igenom de allra vanligaste problemen vi stöter på när det gäller att inreda med färg. Du lär dig vad du bör undvika och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas med färg i inredningen.

MODUL 2

FÄRGTEORI 

Denna modul denna modul får du lära dig grunderna i färgteori, vi tittar närmre på NCS-systemet och går igenom de vanligaste färgspråken, grunderna i färgteori och vad som kännetecknar en lyckad färgkombination. Du får lära dig teorin kring att kombinera färger och vad respektive färgkombination tillför känslan i rummet. Du får även lära dig mer om hur olika färger och färgkombinationer påverkar oss människor. 

VECKA 2

LIVE-FÖRELÄSNING 1

FÖRELÄSNING OCH Q&A PÅ ZOOM
MÅNDAG KL 20.00-21.15

Vid detta första LIVE-tillfälle fördjupar vi oss ytterligare och resonerar kring det vi gått igenom i modul 1 och 2. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor. Varje LIVE-tillfälle spelas in och publiceras i kursportalen så att du kan titta i efterhand om du inte hade möjlighet att vara med eller titta en gång till för repetition.

VECKA 3

MODUL 3

FRÅN INSPIRATION TILL VERKLIGHET

I denna modul fokuserar vi på dina (eller kundens) drömmar och du får bekanta dig med första steget i min “Fyra hattar-metod”. Du lär dig att tolka inspirationsbilder och att ställa rätt frågor för att kunna ta dig vidare i processen och enkelt ta reda på vad som är nycklarna till ett lyckat slutresultat. Du lär dig att göra moodboards – både praktiskt men också teorin bakom en moodboard för att den ska vara lätt att tolka för en utomstående. Du utformar en roadmap som gör det enklare för dig att fatta beslut på vägen och säkerställa att resultatet blir som du tänkt dig. 

MODUL 4

RUMMETS FÖRUTSÄTTNINGAR

Det är sällan vi har möjligheten att börja om helt från början när vi inreder ett rum. Det finns ofta några givna förutsättningar i form av färger och material att ta hänsyn till och utgå ifrån. I denna modul går vi igenom rummets förutsättningar och du lär dig hur du har med dessa i beräkningen när du väljer färger till din inredning.

VECKA 4

LIVE-FÖRELÄSNING 2

FÖRELÄSNING OCH Q&A PÅ ZOOM
MÅNDAG KL 20.00-21.15
Vi fördjupar vi oss i modul 3 och 4. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor.

VECKA 5

MODUL 5

STRATEGISK FÄRGSÄTTNING

Nu är det äntligen dags att få ihop helheten och att skapa en röd tråd med hjälp av ditt kulörval. Du väljer din färgkombination och lär dig hur och var du applicerar färgerna i din inredning utifrån det önskade slutresultatet. I denna modul fokuserar vi lite extra på att “prata färg” och att kunna förklara varför vissa val är mer lämpliga än andra rent strategiskt kopplat till det slutresultat vi är ute efter.
Nu är det dags att börja trolla med färg!

MODUL 6

FÄRGSÄTT RUMMET: STEG FÖR STEG

I det avslutande avsnittet går vi steg för steg igenom min enkla ”Fyra hattar”-metod som du precis tagit dig igenom. En metod som fungerar lika bra för dig som inreder hemma hos dig själv som för dig som vill få en tydlig och väl beprövad struktur att utgå ifrån i dina inredningsprojekt. Minska på beslutsångesten, minimera antalet felköp och säkerställ att resultatet blir som du tänkt dig. Detta oavsett om du skall inreda ett rum helt från start eller har ett antal färger och material att utgå ifrån.

VECKA 6

LIVE-FÖRELÄSNING 3

FÖRELÄSNING OCH Q&A PÅ ZOOM
MÅNDAG KL 20.00-21.15
Vi fördjupar vi oss i modul 5 och 6. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor.

AVSLUTNING

LIVE-AVSLUTNING

AVSLUTNING PÅ ZOOM
MÅNDAG KL 20.00-21.15

Att gå en kurs kan vara intensivt och saker kan behöva landa lite grann. Därför har vi en avslutande LIVE inplanerad några veckor senare för att du ska kunna ställa eventuella frågor som dykt upp. Efter detta har du givetvis fortsatt tillgång till allt kursmaterial och kan gå tillbaka i kursen och repetera när det passar dig.

Färgsättningskurs online: The Colour Combo Formula

Jag vill lära dig att använda färg smart!

Mitt namn är Hildur Blad och det är jag som skapat denna kurs. Det här är kursen där jag samlat det jag önskade att någon lärt mig när jag började jobba med färg och inredning för mer än 20 år sedan när jag började jobba i en färgaffär. 

Det här är en kurs som inte finns någon annanstans då den bygger på mina egna erfarenheter och de metoder jag utvecklat genom åren.

Det finns en hel del teori att läsa om färgsättning, men desto färre kopplingar till hur teorin omsätts i verkligheten. Och för att tillgodogöra sig teorin behöver man dessutom ofta vara hyfsat insatt i ämnet. Med den här kursen vill jag göra ditt kulörval enklare och dela med mig av kunskap och användbara verktyg för att du ska känna dig mer säker i dina val och använda färg smart. 

Numera jobbar jag heltid i mitt eget företag med fokus på färg med färgsättning – både genom rådgivning, uppdrag och utbildningar för såväl företag som privatpersoner. 

Jag har sedan jag startade min inredningsblogg fixa&dona hösten 2006 haft som röd tråd att förmedla kunskap. De senaste åren har jag bland annat utbildat butikspersonal inom färg- och möbelbranschen inom färgsättning, haft online-kurser i färgsättning hos Sköna Hem och genomfört ett stort antal färgsättningsuppdrag och konsultationer plus startat upp min YouTube-kanal där jag pratar färgsättning. 

ÖVRIGT OM KURSEN

#1 FYRA LIVE-TILLFÄLLEN PÅ ZOOM

I kursen ingår fyra träffar online då vi under 75 minuter fördjupar oss i föregående veckas material och du får möjlighet att ställa dina egna frågor. Antingen ställer du dina frågor direkt vid LIVE-tillfället eller så mailar du dom till mig nån dag innan så jag hinner förbereda mig. Tänk dig våra LIVE-tillfällen som ett digitalt klassrum, med den skillnaden att vi ses via Zoom och att kommunikationen främst sker via chatten. Du väljer själv hur delaktig du vill vara! LIVE-tillfället sparas givetvis ner och läggs in i din kursportal ifall du inte har möjlighet att närvara vid Live-föreläsningen. 

Våra Live-träffar är på måndagar kl 20.00-21.15

#2 COMMUNITY FÖR KURSDELTAGARE

Det är både roligt och värdefullt att kunna utbyta erfarenheter med andra kursdeltagare. I kursens egna Facebook-grupp har du möjlighet att göra just det. Tag chansen att diskutera dina funderingar med andra kursdeltagare. Ju mer du engagerar dig – desto mer får du tillbaka. Hildur dyker självklart upp i gruppen lite då och då och svarar på frågor som dyker upp. 

#3 NEDLADDNINGSBART MATERIAL

I kursen får du tillgång till nedladdningsbara övningsblad, lathundar och mallar som förenklar. Du kan även ladda ner alla filmklipp och presentationer i anslutning till varje avsnitt. 

#4 FRI TILLGÅNG TILL MATERIALET ÄVEN EFTER KURSEN ÄR AVSLUTAD

Även efter att kursen är avslutad kommer du att ha tillgång till kursmaterialet och kan logga in så många gånger du vill. Och vid framtida uppdateringar av kursen får du givetvis fri tillgång även till dessa. Skulle kursen plockas ner kommer du i god tid få information om detta så att du hinner ladda ner det material du vill spara.

Hildur Blad - hildurblad.se

Ses vi i kursen?

Det vore såå kul om du ville göra mig sällskap inne i kursen denna höst. Jag är ivrig att dela med mig av det du vill veta mer om gällande färgsättning. Vid våra LIVE-tillfällen kommer det finnas möjligheter att ställa dina egna frågor och dyker det upp nån fundering mellan våra Zoom-träffar finns jag såklart på mailen! 

Har du några funderingar kring kursen så är det bara att du hör av dig! 

Fler kommentarer om kursen

“Jag önskar att jag alltid hade en Hildur på min högra axel. En mer positiv och energifylld person med en otrolig kunskapsbank får man leta efter. Denna kurs har varit så lärorik och idag känns färg mer spännande än något för stort att ta sig an. Det har varit mycket information att ta in, såklart beroende på hur stor kunskap man hade tidigare, men jag är övertygad om att alla i kursen har lärt sig att se annorlunda på färg oavsett tidigare kunskap. Det har varit en bra blandning av det teoretiska och praktiska och fördjupningen vid live-träffarna har varit guld värd. Jag vill lära mig mer! Stort tack till bästa Hildur!”

“Väldigt inspirerande och lärorik kurs. Hildur bjuder verkligen på sig själv och sin kunskap. Jag uppskattar kombinationen av teori varvat med konkreta exempel och processen kring hur man tar sig från idé till önskat slutresultat.”

“Kursen var strukturerad och tydlig. Den bjöd på en djupdykning som fick mig att se världen mer i färg.”

SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA OM KURSEN

Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Det enda du behöver vara utrustad med är ett intresse av att lära dig och att förstå att färgsättning är något som kräver övning för att fullt ut bemästra. I denna kurs kommer du få verktyg och genvägar som kommer göra stor skillnad för hur du ser på färg och använder färg i inredningen.

Ja, jag är övertygad om att du har nytta av att gå denna kurs även om du jobbar i färgaffär, är bekant med NCS-systemet och dagligen hjälper kunder med att välja och kombinera färger i sin inredning.
Det du främst kommer att ha nytta av i denna kurs är att jag lär ut min steg-för-steg metod som jag kort och gott kallar “Fyra hattar-metoden” som jag utvecklade under mina mer än 10 år jag jobbade i färgbutik och de 1000-tals färgsättningar jag gjort under de senaste 20 åren. 
Efter denna kurs har du en tydlig metod att utgå ifrån när du gör hembesök eller träffar kunden i butiken. Du får tips kring viktiga frågor att ställa i din behovsanalys och förslag på hur du kan bemöta kundens invändningar. Du får lära dig att prata färg på en djupare nivå helt enkelt.

Du kommer att få en grundförståelse kring NCS-systemet. Däremot är detta inte en kurs i NCS-systemet utan fokus ligger på att utveckla och träna ditt färgseende. Det är ju få som har en alldeles egen NCS-fjäder och det är ju inte direkt så att soffan eller kudden i butiken kommer med en NCS-kod angiven.

Ja, då är den här kursen väldigt användbar. Du får hjälp att minska på beslutsångesten och att förstå hur olika val påverkar varandra. Du kan känna dig trygg i att ha en bättre bild av hur slutresultatet kommer att bli. Och ja, det räcker ju att du undviker ett eller två felköp så är kostnaden för kursen intjänad.

I denna kurs kommer du att lära dig att förstå vilka färger och material som passar tillsammans, hur du skapar en röd tråd i ditt hem och hur de olika färgerna och färgkombinationerna påverkar dig och känslan i rummet.

Kursen startar söndag 25 september och avslutas måndag 21 november. Därefter har du givetvis fortsatt tillgång till kursmaterialet och kan gå tillbaka i kursen när det passar dig. Vid uppdateringar av kursen kommer du att få tillgång till detta utan extra kostnad. 
Du kommer att kunna ladda ner det mesta av kursmaterialet, så du kan känna dig trygg i att alltid ha materialet kvar – även efter att kursen är avslutad. Räkna med att kursen tar 1-3 timmar / vecka.

Kursen passar såväl ovana som vana teknikanvändare – men det underlättar om du inte är rädd för att lära dig nytt och testa dig fram. De program vi jobbar i är alla online-baserade och vi går igenom det du behöver kunna gemensamt inne i kursen.

För att vara med på LIVE-tillfällena behöver du logga in på Zoom. Det finns massa fina guider att läsa för att få kläm på hur det fungerar. 

För att gå kursen behöver du endast tillgång till en smartphone, surfplatta eller dator samt en internetuppkoppling. För övningar som görs i kursen används webbaserade gratisverktyg eller standardprogram som redan finns i din enhet. Även papper och penna är bra att ha nära till hands.

Du har möjlighet att ladda ner filmklipp och presentationsmaterial från alla lektioner i kursen. Dessutom får du tillgång till arbetsblad och guider för att fylla i och/eller spara för framtiden. Materialet är dock enbart för ditt bruk och får ej spridas vidare.

Live-tillfällena kommer dessutom att sparas i kursportalen och går att titta på i efterhand – hur många gånger du vill. 

Du har tillgång till kursmaterialet för alltid. Om kursen skulle plockas ner kommer du att få möjlighet att ladda ner alla filmklipp och allt material för att spara för framtiden. 
Alla uppdateringar som görs i kursen kommer du att ha fri tillgång till. Däremot kan vissa specifika kursbonusar vid framtida lanseringar komma att ligga utanför vad som ingår i denna kurs. Men, dessa kan du vid önskemål få addera till ett förmånligt pris ifall du känner att det är aktuellt. 

Efter kursavslut och inskickande av genomförd kursuppgift kommer du att få ett kursintyg där det anges vad du fått lära dig i kursen.

Flera av fackförbunden kan bekosta en del av kursavgiften. Kolla upp med ditt fackförbund vad som gäller. Det som brukar krävas är att det finns möjlighet till personlig handledning och det kommer du att få tillgång till i denna kurs.

Vid bokning av kurs är det bara att du återkommer till mig på info@scoud.se så ska du få ett detaljerat kvitto där all info om kursen och upplägget finns med.

Om ni är flera från en och samma arbetsplats som vill gå kursen vid samma tillfälle kan ni göra detta till ett lägre pris per deltagare. 
Maila på info@scoud.se för mer info.

Självklart! Jag har flera förslag på passande upplägg som fungerar bra om man är ett företag som vill utbilda sin personal inom färgsättning och att sälja med färg. Detta passar t ex er som jobbar inom färgfackhandeln, möbelhandeln, inredningsföretag eller som säljare av inredning till offentlig miljö. Utbildningen anpassas efter era behov och budget. Maila mig på info@scoud.se så diskuterar vi vidare kring ett lämpligt upplägg.

Det går bra att betala kursavgiften via faktura, men då finns ej möjligheten att dela upp betalningen på två tillfällen.
Maila dina uppgifter till info@scoud.se så får du efter betalning tillgång till kursmaterialet.