NY KURSSTART: 13 FEBRUARI - 21 MARS + AVSLUTNING 11 APRIL

THE COLOUR COMBO FORMULA

Anmälan är nu stängd till vårens kursstart av The Colour Combo Formula. Vill du sätta upp dig på intresselistan för att få info när nästa kursstart kör igång i höst kan du skicka ett mail till info@scoud.se
Välja färg - hjälper dig hitta ditt uttryck och göra medvetna val som håller i längden!

THE COLOUR COMBO FORMULA
- en kurs för dig som vill lära dig att inreda med färg!

Lär dig metoden för hur du adderar & applicerar färg i ditt hem (eller andras hem för den delen om du jobbar med färg och inredning)

 • Tycker du inredning är bland det roligaste som finns och längtar efter att lära dig mer om färgsättning och att inreda med färg?
 • Vill du jobba med inredning i framtiden och längtar efter att lära dig mer om färgsättning och inredningsprocessen?
 • Jobbar du med inredning idag men vill få nya idéer, tips och inspiration till hur du kan utveckla dig själv och din verksamhet med fokus på färg?
 • Skall du bygga hus eller planerar en större renovering och behöver hjälp att skapa en struktur kring alla val för att minska på beslutsångesten och känna dig trygg i att du blir nöjd med slutresultatetet?
 • Tycker du det är svårt med den röda tråden och vill lära dig hur du skapar en harmonisk helhet?
 • Vill du lära dig mer om hur du kan inreda med färg utan att det känns färgglatt? 
Välja färg - hjälper dig hitta ditt uttryck och göra medvetna val som håller i längden!

I KURSEN FÅR DU BLAND ANNAT LÄRA DIG:

 • Hur du undviker vanliga krokben och tankevurpor kring att inreda med färg.
 • Hur du får in mer färg i inredningen – färgglatt eller inte – det är upp till dig att bestämma!
 • Hur du får ihop helheten med hjälp av färg
 • Hur du enkelt skapar färgkombinationer (som är både snygga, harmoniska och lätta att uppdatera när lusten att förnya dyker upp igen).
 • Hur färg och olika färgkombinationer påverkar dig och känslan i rummet
 • Fyra hattar-metoden som tar dig steg för steg från inspiration till färdigt resultat.

The Colour Combo Formula är en onlinekurs för dig som vill lära dig mer om färgsättning och längtar efter att se färg på ett nytt sätt. Vad det är som påverkar upplevelsen av en kulör och hur du anpassar dina kulörval efter detta kommer du att få lära dig i denna kurs. Att inreda med färg och att förstå hur upplevelsen av en färg förändras beroende på sammanhanget kräver övning. Men, efter att ha gått denna kurs har du steg för steg fått lära dig hur du färgsätter ett hem eller ett rum. The Colour Combo Formula är en kurs där vi blandar teori med praktiskt arbete. I kursen får du även lära dig att prata färg – vilket är en väldigt värdefull kunskap om du jobbar med inredning och vill kunna kommunicera bättre och tydligare med din kund när det gäller att inreda med färg.

MODUL 1

DO´S & DONT´S OM ATT INREDA MED FÄRG
SLÄPPS SÖNDAG 13 FEBRUARI KL 9.00

I denna modul går vi igenom de allra vanligaste problemen vi stöter på när det gäller att inreda med färg. Du lär dig vad du bör undvika och vad som är viktigt att tänka på för att lyckas med färg i inredningen.

MODUL 2

FÄRGTEORI 
SLÄPPS 
SÖNDAG 13 FEBRUARI KL 9.00

Vi går igenom de vanligaste färgspråken, grunderna i färgteori och vad som kännetecknar en lyckad färgkombination. Du får lära dig teorin kring att kombinera färger och vad respektive färgkombination tillför känslan i rummet. Du får även lära dig mer om hur olika färger och färgkombinationer påverkar oss människor. 

LIVE 1

Föreläsning och Q&A på Zoom måndag 21 februari 20.00-21.15

Vi fördjupar oss i det vi gått igenom i modul 1 och 2. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor.

MODUL 3

FRÅN INSPIRATION TILL VERKLIGHET
SLÄPPS 
SÖNDAG 27 FEBRUARI KL 9.00

I denna modul fokuserar vi på dina (eller kundens) drömmar och du får bekanta dig med första steget i min “Fyra hattar-metod”. Du lär dig att tolka inspirationsbilder och att ställa rätt frågor för att kunna ta dig vidare i processen och enkelt ta reda på vad som är nycklarna till ett lyckat slutresultat. Du lär dig att göra moodboards – både praktiskt men också teorin bakom en moodboard för att den ska vara lätt att tolka för en utomstående. Du utformar en roadmap som gör det enklare för dig att fatta beslut på vägen och säkerställa att resultatet blir som du tänkt dig. 

MODUL 4

RUMMETS FÖRUTSÄTTNINGAR
SLÄPPS SÖNDAG 27 FEBRUARI KL 9.00

Det är sällan vi har möjligheten att börja om helt från början när vi inreder ett rum. Det finns ofta några givna förutsättningar i form av färger och material att ta hänsyn till och utgå ifrån. I denna modul går vi igenom rummets förutsättningar och du lär dig hur du har med dessa i beräkningen när du väljer färger till din inredning.7

LIVE 2

Föreläsning och Q&A på Zoom måndag 7 mars kl 20.00-21.15

Vi fördjupar oss i det vi gått igenom i modul 3 och 4. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor.

MODUL 5

STRATEGISK FÄRGSÄTTNING
SLÄPPS SÖNDAG 13 MARS KL 9.00

Nu är det äntligen dags att få ihop helheten och att skapa en röd tråd med hjälp av ditt kulörval. Du väljer din färgkombination och lär dig hur och var du applicerar färgerna i din inredning utifrån det önskade slutresultatet. I denna modul fokuserar vi lite extra på att “prata färg” och att kunna förklara varför vissa val är mer lämpliga än andra rent strategiskt kopplat till det slutresultat vi är ute efter.
Nu är det dags att börja trolla med färg!

MODUL 6

FÄRGSÄTT RUMMET: STEG FÖR STEG
SLÄPPS SÖNDAG 13 MARS KL 9.00

I det avslutande avsnittet går vi steg för steg igenom min enkla ”Fyra hattar”-metod som du precis tagit dig igenom. En metod som fungerar lika bra för dig som inreder hemma hos dig själv som för dig som vill få en tydlig och väl beprövad struktur att utgå ifrån i dina inredningsprojekt. Minska på beslutsångesten, minimera antalet felköp och säkerställ att resultatet blir som du tänkt dig. Detta oavsett om du skall inreda ett rum helt från start eller har ett antal färger och material att utgå ifrån.

LIVE 3

Föreläsning och Q&A på Zoom måndag 21 mars kl 20.00-21.15

Vi fördjupar oss i det vi gått igenom i modul 5 och 6. Du får möjlighet att ställa dina egna frågor. Direkt efter LIVE-tillfället får du tillgång till den avslutande modulen. 

AVSLUTNING

NÄSTA STEG
SLÄPPS MÅNDAG 21 MARS EFTER VÅR LIVE

Det har varit intensiva veckor och beroende på vad du hade för kunskaper innan så har det varit mer eller mindre att ta till sig och öva på. I denna avslutningsmodul som släpps direkt efter vår LIVE den 21 mars får du veta mer kring vad som händer härnäst. Du får mina bästa boktips på temat färg, mer information om det material du ska skicka in till mig ifall du vill ha ett kursintyg (det är inget särskilt eller extra material som skall göras för detta utan jag vill bara se vissa utvalda delar i processen) och dessutom får du länken till en kursutvärdering.

UPPSAMLING LIVE

LIVE 4 AVSLUTNING – Q&A PÅ ZOOM KL 20.00-21.15
MÅNDAG 11 APRIL

Att gå kurs kan vara intensivt och saker kan behöva landa lite grann. Dessutom pågår ju livet samtidigt. Därför finns en avslutande LIVE inplanerad några veckor efter att kursen avslutades då du har möjlighet att ställa eventuella frågor som dykt upp och jag sammanfattar och repeterar det allra viktigaste av det vi gått igenom i kursen. 

Därefter har du givetvis fortsatt tillgång till kursmaterialet och kan titta tillbaka när det passar dig. 
Vid uppdateringar av kursen har du självklart tillgång även till dessa. Du kommer att kunna ladda ner det mesta av kursmaterialet, så du kan känna dig trygg i att alltid ha materialet kvar, även efter att kursen är avslutad!

DET HÄR INGÅR OCKSÅ I KURSEN

BONUS 1

Fyra tillfällen LIVE på Zoom med Q&A

I kursen ingår fyra träffar online då vi under 75 minuter fördjupar oss i föregående veckas material och du får möjlighet att ställa dina egna frågor. Antingen ställer du dina frågor direkt vid LIVE-tillfället eller så mailar du dom till mig. Tänk dig våra LIVE-tillfällen som ett digitalt klassrum, med den skillnaden att vi ses via Zoom och att kommunikationen främst sker via chatten. Du väljer själv hur delaktig du vill vara! LIVE-tillfället sparas givetvis ner och läggs in i din kursportal ifall du inte har möjlighet att närvara vid Live-föreläsningen. 

Våra Live-träffar är på måndagar kl 20.00-21.15
Datum för Live-tillfällen: 21 februari, 7 mars, 21 mars och 11 april.

BONUS 2

Community för kursdeltagare

Det är både roligt och värdefullt att kunna utbyta erfarenheter med andra kursdeltagare. I kursens egna Facebook-grupp har du möjlighet att göra just det. Tag chansen att diskutera dina funderingar med andra kursdeltagare. Ju mer du engagerar dig – desto mer får du tillbaka. Hildur dyker självklart upp i gruppen lite då och då och svarar på frågor som dyker upp. 

Allt material är nedladdningsbart

I kursen får du tillgång till nedladdningsbara övningsblad, lathundar och mallar du kan använda dig av i ditt eget arbete. Du kan även ladda ner alla filmklipp och presentationer i anslutning till varje avsnitt. Du kan känna dig trygg i att lätt ha tillgång till allt material även efter kursen är avslutad.

Gå en onlinekurs med mig och lär dig att inreda med färg!

Mitt namn är Hildur Blad och det är jag som är din kursledare. Jag har jobbat med färg och inredning sedan 2000 i olika roller. Både som anställd och som egen företagare. 
Sedan första dagen som anställd i en färgaffär sommaren 2000 har jag fascinerats över färgens roll i våra liv. Med färg kan du trolla. Du kan framhäva och dölja. Du kan skapa känslor. Du kan förändra upplevelsen av ett rum. Du kan förmedla budskap utan ett enda ord. Färg som kommunikationsverktyg är en del i ett inreda med färg. Den andra delen är att veta hur du praktiskt går tillväga och vilka val som skall göras för att kommunikationen ska nå fram. Det ska jag hjälpa dig med i den här kursen!

Jag har sedan jag startade min inredningsblogg fixa&dona hösten 2006 haft som röd tråd att förmedla kunskap. De senaste åren har jag bland annat utbildat butikspersonal inom färg- och möbelbranschen inom färgsättning, haft onlinekurser i färgsättning hos Sköna Hem och genomfört ett stort antal färgsättningsuppdrag och konsultationer plus startat upp min YouTube-kanal där jag pratar färgsättning. 

Vill du lära dig min metod för hur jag tar mig an en färgsättning ska du gå den här kursen. Du får lära dig min alldeles egna Fyra hattar-metod – som tar dig från dröm till färdigt slutresultat. Oavsett om det är dig själv du inreder för eller om du ska hjälpa en kund. 

Jag hjälper dig välja färger och material - hildurblad.se

FAQ - VANLIGASTE FRÅGORNA

Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen. Det enda du behöver vara utrustad med är ett intresse av att lära dig att se och förhålla dig till färg på ett nytt sätt. 

Ja, jag är övertygad om att du har nytta av att gå denna kurs även om du jobbar i färgaffär, är bekant med NCS-systemet och dagligen hjälper kunder med att välja och kombinera färger i sin inredning.
Det du främst kommer att ha nytta av i denna kurs är att jag lär ut min steg-för-steg metod som jag kort och gott kallar “Fyra hattar-metoden” som jag utvecklade under mina mer än 10 år jag jobbade i färgbutik och de 1000-tals färgsättningar jag gjort under de senaste 20 åren. 
Efter denna kurs har du en tydlig metod att utgå ifrån när du gör hembesök eller träffar kunden i butiken. Du får tips kring viktiga frågor att ställa i din behovsanalys och förslag på hur du kan bemöta kundens invändningar. Du får lära dig att prata färg på en djupare nivå helt enkelt.

Du kommer att få en grundförståelse kring NCS-systemet. Däremot kommer vi inte gå igenom det i minsta detalj utan fokus ligger på att utveckla ditt färgseende och med utgångspunkt från färgcirkeln skapa snygga färgkombinationer. Det är ju få som har en alldeles egen NCS-fjäder och det är ju inte direkt så att soffan eller kudden i butiken kommer med en NCS-kod angiven. Nepp, nu ska du få lära dig att “se” och “förstå” färgernas inverkan på varandra och hur de förändrar känslan i rummet och hur de får dig att må. 

Ja, då är den här kursen väldigt användbar. Du får hjälp att minska på beslutsångesten och att förstå hur olika val påverkar varandra. Du kan känna dig trygg i att ha en bättre bild av hur slutresultatet kommer att bli. Och ja, det räcker ju att du undviker ett eller två felköp så är kostnaden för kursen intjänad.

I denna kurs kommer du att lära dig att förstå vilka färger och material som passar tillsammans, hur du skapar en röd tråd i ditt hem och hur de olika färgerna och färgkombinationerna påverkar dig och känslan i rummet.

Kursen startar söndag 13 februari och avslutas måndag 11 april.

Därefter har du givetvis fortsatt tillgång till kursmaterialet och kan titta tillbaka när det passar dig.

Vid uppdateringar av kursen har du självklart tillgång även till dessa.

Du kommer att kunna ladda ner det mesta av kursmaterialet, så du kan känna dig trygg i att alltid ha materialet kvar, även efter kursen är avslutad.

Räkna med att kursen tar 1-3 timmar / vecka.

Kursen passar såväl ovana som vana teknikanvändare – men det underlättar om du inte är rädd för att lära dig nytt och testa dig fram. De program vi jobbar i är alla online-baserade och vi går igenom det du behöver kunna gemensamt inne i kursen.

För att vara med på LIVE-tillfällena behöver du logga in på Zoom. Det finns massa fina guider att läsa för att få kläm på hur det fungerar. 

För att gå kursen behöver du endast tillgång till en smartphone, surfplatta eller dator samt en internetuppkoppling. För övningar som görs i kursen används webbaserade gratisverktyg eller standardprogram som redan finns i din enhet. Även papper och penna är bra att ha nära till hands.

Du har möjlighet att ladda ner filmklipp och presentationsmaterial från alla lektioner i kursen. Dessutom får du tillgång till arbetsblad och guider för att fylla i och/eller spara för framtiden. Materialet är dock enbart för ditt bruk och får ej spridas vidare.

Live-tillfällena kommer dessutom att sparas i kursportalen och går att titta på i efterhand – hur många gånger du vill. 

Du har tillgång till kursmaterialet för alltid. Om kursen skulle plockas ner kommer du att få möjlighet att ladda ner alla filmklipp och allt material för att spara för framtiden. 
Alla uppdateringar som görs i kursen kommer du att ha fri tillgång till. Däremot kan vissa specifika kursbonusar vid framtida lanseringar komma att ligga utanför vad som ingår i denna kurs. Men, dessa kan du vid önskemål få addera till ett förmånligt pris ifall du känner att det är aktuellt. 

Efter kursavslut och inskickande av genomförd kursuppgift kommer du att få ett kursintyg där det anges vad du fått lära dig i kursen.

Flera av fackförbunden kan bekosta en del av kursavgiften. Kolla upp med ditt fackförbund vad som gäller. Det som brukar krävas är att det finns möjlighet till personlig handledning och det kommer du absolut att få tillgång till i denna kurs.

Vid bokning av kurs är det bara att du återkommer till mig på info@scoud.se så ska du få ett detaljerat kvitto där all info om kursen och upplägget finns med.

Detta går absolut att lösa! Jag har flera förslag på på passande upplägg som fungerar bra om man är ett företag som vill utbilda sin personal inom färgsättning och att inreda med färg.
Detta passar t ex er som jobbar inom färgfackhandeln, möbelhandeln, inredningsföretag eller jobbar som säljare av inredning till offentlig miljö. Vid bokning av en egen kurs anpassas och kompletteras innehållet utifrån era behov. Återkom till mig på info@scoud.se så kan vi diskutera ett lämpligt upplägg och pris.

Det går jättebra att betala kursavgiften via faktura. Då är det bara att du mailar mig på info@scoud.se med dina kontaktuppgifter så tar vi det vidare därifrån.

Jag hoppas vi ses inne i kursen!
Hälsningar Hildur