PROJEKT | MONTERDESIGN, PRODUKTVISNING oCH FÄRGSÄTTNING

Lundbergs Möbler x Hildur Blad

Lundbergs Möbler SFF23 - hildurblad.se
Lundbergs Möbler SFF23 - hildurblad.se

Uppdrag: Framtagning av monterdesign och produktvisning för Stockholm Furniture Fair med önskemålet att produktvisningen kan återanvändas i digitala möten och det egna showroomet.
Kund och uppdragsgivare: Lundbergs Möbler AB
År: 2023

Lundbergs Möbler välkomnade besökare till “A world of tables” under Stockholm Furniture Fair 2023. Lundbergs Möbler har som mål att vara marknadsledande på bord i trä och har mer än 75 års erfarenhet. De jobbar aktivt med hållbarhet, att tillverka återbrukbara produkter och rekonditionering. Detta var något som också skulle avspeglas i mässmontern. Många av produkterna fanns sedan tidigare, andra skulle efter mässan användas i olika projekt. Dessutom var önskemålet att produktvisning som tillverkades enkom för mässan också skulle kunna användas i digitala möten och det egna showroomet. 

Utifrån idén kring produktvisning i “hyllan” med inbyggd plats för förvaring, en yta för att visa stolar och bord (som betraktades underifrån eftersom här finns en del av storheten för att göra produkterna återbrukbara och är inget att dölja) samt en närbild på Lundbergs “Circular Heroes” tillverkade de denna hylla för produktvisning.

Mitt mål med monterdesignen var att med enkla medel skapa tydliga avgränsningar och olika rumsligheter. Produkterna skulle vara i fokus. Det var också viktigt att montern skulle vara lätt att arbeta i under mässveckan. Här skulle de enkelt kunna visa och berätta mer om sina unika lösningar för mässans besökare. 

Mässmonter Stockholm Furniture Fair 2023
Lundbergs Möbler SFF23 - hildurblad.se
Lundbergs Möbler SFF23 - hildurblad.se

Monterdeklaration

Är du nyfiken på vart möblerna kom ifrån och vart de skulle efter mässan? Läs Monterdeklarationen här.

Skiss monterkoncept SFF 2023 Lundbergs Möbler
SÅHÄR BÖRJADE DET

En enkel skiss säger mycket

När budgeten eller tidsramen är tajt skissar jag ofta digitalt istället för att rita upp allt i 3D. Då sparar vi tid på dokumentation i idéstadiet. Och även om jag inte är en konstnär så fyller det sin funktion. Även om inte proportionerna stämmer till fullo får alla snabbt en överblick kring funktioner och flöden och om det är en idé att jobba vidare på eller ej. 

Så här var det att jobba med Hildur i detta projekt

“Vi anlitade Hildur för hjälp med mässmonter, layout och färgsättning samt produktpresentation. Vi fick hjälp att skapa ett monterkoncept som attraherade, överraskade samt var tydligt och enkelt för besökare, både live och i våra digitala kanaler. Vi kan ta detta koncept vidare i andra utställningar och digitala möten under året som kommer. 

 

Att arbeta med Hildur är mycket bra. Vi får genomarbetade och konkreta idéer och förslag. Hon är alltid påläst om oss som kund och vår målsättning med projekten. Vi kommer med all säkerhet fortsätta anlita Hildur i framtida marknadsprojekt för att utveckla och förstärka vår affärsidé samt varumärke. Vi kan starkt rekommendera Hildur som en värdefull samarbetspartner.”

 

Peter Reit, Delägare Lundbergs Möbler AB