PROJEKT | KULÖRKONCEPT PRODUKT, Färgsättning 3d-miljöer & TEXTPRODUKTION

Träullit x Hildur Blad

Träullit x Hildur Blad - Den Nordiska Färgkollektionen
Träullit x Hildur Blad - Den Nordiska Färgkollektionen

Foto: DAY fotografi

Uppdrag: Framtagning av en kurerad färgkollektion för produkten Träullit Akustik bestående av åtta kulörer inspirerade av den nordiska naturen. Uppdraget innefattade även att skriva beskrivande texter för alla kulörer och färgsättning av 3D-miljöer. 
Kund och uppdragsgivare: Träullit
Kulörkoncept: Hildur Blad
År: 2020/2021

Den Nordiska Färgkollektionen

På uppdrag av Träullit tog jag fram en kurerad färgkollektion bestående av åtta kulörer. Önskemål att kollektionen skulle hämta sin inspiration från vår nordiska natur och att kulörerna skulle vara ljusa och kännas lättsamma.

Den Nordiska Färgkollektionen består av totalt åtta kulörer som tillför färg utan att ta över rummet. Det här är kulörer som gör sig bra på stora ytor, passar i många typer av sammanhang och är lätta att kombinera med andra kulörer och material. Dessutom matchar de varandra. I kollektionen hittar du kulörerna Glänta, Frodig, Sandstrand, Fjälltopp, Sommarkväll, Klipphäll, Syrén och Dimma. 

Frodig - Den Nordiska Färgkollektionen
Frodig - Den Nordiska Färgkollektionen

Den Nordiska Färgkollektionen ger dig nya möjligheter att kreativt bygga och inreda med Träullit Akustik. Den högpresterande, mångfunktionella och estetiska produkten för naturliga undertak och väggmonterad akustikpanel.

Trots att dess yta är lika stor som golvet glöms taket ofta av när vi färgsätter en miljö. Med den Nordiska Färgkollektionen får du ytterligare ett verktyg att kommunicera med färg. Sätt färg på undertaket och skapa nya intryck – det är upp till dig att bestämma känslan.

Broschyr Den Nordiska Färgkollektionen
DEN NORDISKA FÄRGKOLLEKTIONEN

Titta du med!

Läs mer om de olika kulörerna och få inspiration till vad du kan göra med detta material.

Träullit är ett material helt fritt från giftiga ämnen. Värmetrögt, fuktreglerande, ljudabsorberande, brandskyddande och tåligt mot mögel och röta. Ett beständigt och förnybart material – och alltid modernt. Träull, vatten och cement. Sedan 1946.

Så här var det att jobba med Hildur i detta projekt

“Vi anlitade Hildur för att ta fram en ny färgkollektion inspirerad av vår nordiska natur för vår produkt Träullit Akustik (främst avsett för innertak). Vi fick hjälp att ta fram kulörer som kan användas i rummet utan att ta för mycket plats. Resultatet blev klockrent med vackra färger. Hildur tog även fram beskrivande texter för varje kulör vilket har gett kollektionen det lilla extra. Kollektionen har tagits emot väldigt bra hos arkitekterna. 

Att arbeta med Hildur var enkelt. Hon är professionell och rakt på sak och levererade från dag ett.”


Erik Rääf, VD Träullit AB