Datastrul i kombination med fullt hus och dagsutflykter medförde visst en liten bloggpaus. Efter en natt i källaren (ja, jag tror bestämt klockan var 03.00 innan jag gav upp häromnatten) kan jag härmed meddela att alla flyttkartonger är uppackade. Nästan värt att fira!? ;-) Dess innehåll är genomgånget. En hel del förpassade jag igår till återvinningen och övrigt är placerat i uppmärkta kartonger eller utplacerat på passande plats i huset. Nu är jag redo att köra igång renoveringen av källaren.
När det är fullt upp med renoverande, nattgäster, släkt och vänner gäller det att göra det enkelt för sig när det är dags att bjuda på mat. Igår bjöd jag på lax i folieknyte. Gott, enkelt, snabbt och bara att “slänga på” grillen.
Skulle någon vara sugen på att prova så kommer receptet här:
Lax med tomat, purjolök, oregano och fetaost
4 personer
4 tomater
1/2 purjolök
1 kruka färsk oregano
200 g fetaost
4 portionsbitar lax a´150 g
salt och svartpeppar
4 msk olivolja
1 citron
Skär tomaterna i tärningar. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Plocka oreganon. Skär fetaosten i tärningar.
Lägg laxbitarna på 4 folieark, krydda med salt och peppar. Fördela tomater, purjolök, oregano och fetaost på laxen. Ringla över olivolja, saft från citronen och krydda med salt och peppar.
Lägg paketen på grillen i ca 10 minuter. Servera med t ex kokt färskpotatis.
Foto: Hildur Blad
4 comments
Mums det ser smaksens ut.
Kram Lina
Hej!
Ser riktigt gott ut, tom så gott att jag länkade från min blogg. Hoppas ok!
Mvh Andreas
http://aendiih.wordpress.com/2011/08/06/full-rulle/
Hej Andreas,
Ja, det är riktigt gott. Och enkelt! Självklart får du länka till inlägget från din blogg. Tack!
Så gott det är med lax!