Fredagskvällen har bestått av familjemys, morotskaka och Idol. En riktig toppenkväll blev det. Och morotskakan var jättegod! Lika bra jag delar med mig av receptet ifall nån skulle bli sugen.
Detta behövs:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 eller 3 morötter (ca 300g)
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör därefter ner Kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.
Jag dekorerade även kakan med apelsinkulor för utseendets skull.
Receptet finns att skriva ut här.
Foto: Privat
2 comments
Den ser mumsig ut, men jag föredrar CHOKLAD!
Ser supersmaskigt ut!
Ska jag nog testa i morgon när jag är hemma och vabbar.