Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-73
Nu är soffbordet snart färdigmålat. Bara en strykning kvar, förhoppningsvis. Tänkte bara jag skulle komma med ett litet tips som underlättar när man målar stolsben eller bordsben. Ofta lägger man ju någon form av papper under möbeln för att skydda golvet, tex tidningspapper. Men det medför problem eftersom det målade stols- eller bordsbenet fastnar i pappret. För att avhjälpa detta problem brukar jag ställa benet på någon form av lock. I mitt fall är det lock till barnmatsburkar som finns nära till hands att använda. Men vilket metall lock eller plastlock som helst fungerar finfint. Prova själv nästa gång… eller hur brukar Du göra?

Foto: Privat

Total
0
Shares
8 comments
 1. Jag har ytterligare ett tips: Så i en spik under varje bordsben så att bordet “står några cm upp i luften”. Sedan kan ni måla utan kladd på papper/lock eller annat! Hälsningar från Emmie!

 2. Smart.. det hade jag nog aldrig kommit på själv.. Ibland är man totalt korkad! Hahaha
  En annan sliter med pappret som fastnar och svär långa ramsor för att det ju har fastnat!
  /P

 3. Jag brukar lägga bordet “på rygg” och måla benen först. Torkar rätt snabbt och då vänder jag och målar resten. Men locktipset är också finurligt!

 4. Emmie: Det var ju också ett bra tips! Men då gäller det väl att det blir någorlunda stadigt så inte bordet/stolen vickar när man målar. Eller brukar det bli stadigt?
  Pernilla: Man kan ju inte komma på allt själv… :-)
  Frida: Också ett bra tips! Särskilt om det är en stol eller ett mindre bord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.