Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-457
Idag var jag på besök hos lillebror för att se hur det går med renoveringen av hans och sambons nya lägenhet. Man är ju nyfiken! ;-) På ovanstående bilder ser ni hur sovrummet håller på att fixas. Tre väggar har målats i en väldigt behaglig men odefinierbar grå/turkos/blå variant. Namnet på kulören är Eugen, självklart från Nordsjö. ;-) Väggen som sängen ska stå mot är vitmålad. Sedan hjälpte mamma dom att tapetsera en "halv" fondvägg med en tapet med magnolior ur kollektionen Linné från Boråstapeter. Varje våd är 1,5 meter hög och bredden är totalt 6 våder. Räckte precis med en rulle. Detta blir en perfekt inramning till sängen och de två sängborden som sedan ska på plats. Och igår lade lillebror in det nya eklaminat-golvet. Sen skulle det tydligtvis inhandlas sänggavel och sängbord i ek. Jag tycker det blev superfint! Kul idé av brorsans tjej!
Trevlig vecka på er allihopa kära läsare!

Foto: Privat

Total
0
Shares
29 comments
 1. Härligt med nåt lite annorlunda och inte så vanligt färgval,för mig i alla fall ;)I dag kanske jag kan hämta min Kvitterrulle…så spännande..Ha det bra.Kram

 2. Tycker det vart jättesnyggt & vilka härliga färger, gillade tapeten som fondvägg…=0)
  Säg till broder,att vi vill se hela härligheten när det är klart – TACK !!
  Kram Nettan

 3. Jättesnyggt!!!

  En fråga…vi funderar på att måla våra väggar som är tapetserade. Dom är tapetserade med en dyrare tapet, så den har inga revor eller märken, ytan är slät. Blir det snyggt att måla, eller är det bättre att tapetsera?? Tack!

 4. ja det är alltid snyggt när man gör en slags tapetgavel till sängen. Dessutom är ju denna magnolia tapeten helt underbar, så det gör ju inte saken sämre! :)
  kram

 5. Hallå! Ja du det verkar som det säkert kommer att ta tid! Gör det ju alltid när myndigheter ska besluta nåt =) Har du fått veta nåt mera än da? Just det! Tänkte kolla om ni kommer neråt nåt i April? Kramar

 6. Väldigt läcker tapet! Kul när man gör lite annorlunda…
  ***
  Ha en underbar start på veckan !
  K R A A A M från EVA !!!

 7. Oj vad snyggt! Eugen-färgen var verkligen behaglig och idén att tapetsera bara en del av väggen var super:)Hade verkligen varit kul om du kunde visat resultatet när allt är klart sen…om du får för lillebror vill säga!Jag länkar till din fina blogg om det går bra?

 8. Ååååå va den är underbar den där tapeten. Det är tänkt att vi ska ha den i vår hall på övervåningen, men det har inte blivit av än. Tror man blir glad av den tapeten. :)
  Coolt att bara ha den på halva väggen oxå, smart tjej. :)

 9. Vilken härlig fondvägg, modigt värre! Färg gör så mycket för humöret, ibland förstår jag inte varför så många är emot det och föredrar fyra vita väggar.

 10. Snygg tapet och snygg fondis. :) Tänkte själv gjort så med tapeten Malabar för att komma lite billigare undan. ;) Men jag tror det blir “hel” fondvägg i stället. OM det nu blir den tapeten. Är rätt sugen på den. Synd den ska vara så dyr men men, man har ju den ett tag sen.

  Hoppas ni har haft lika fint väder som oss. Soligt & så
  skönt. Nu känner det äntligen som vår ute! =)

  Må så gott!

 11. Ja, det är läckert… Fick det tipset av vår kompis som är målare, men har inte bestämt oss. :) Skulle vara kul att se hur det blev med sängen på plats!

 12. Snyggt det där! Jag håller själv på att leta efter en tapet till sovrummet. Helst skulle jag vilja tapetsera hela rummet (även garderoberna) men har kommit fram till att det blir jäkligt dyrt då det kommer att gå åt ca 9-10 rullar (man har ju en tendens att inte fastna för en enda tapet under 600 kr). Jag vill inte ha en fondvägg bara utan något nytt/annat. Att bara tapetsera väggen som en gavel är en riktigt kul idé som jag har funderat på men jag tror att jag ska tapetsera garderoberna också i så fall. Skulle vilja att det de döljs och ser ut om en vägg. Vi får se vad det kan tänkas bli. Men som sagt, det här såg grymt snyggt ut!

 13. Inspirerande bloggs, som jag hittade när jag sökte på magnoliatapeten. Den har jag själv i sovrummet, men med tre mörkbruna väggar. De bruna väggarna har 3 vita garderober, ett fönster och en dörr, så det är inte alls så mörkt som det kan tyckas med mörkbruna tapeter. Via din blogg får jag fina uppslag till tapeter till de andra rummen. Kul! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.