Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv


I samband med att den tionde ad.kollektionen från Alcro lanseras i september presenteras även en ny serie färg under namnet Alcro Designers. Först ut är Alcro Designers Kashmir som är en sammetsmatt täckfärg för väggar som ger en behaglig kulörupplevelse utan störande reflektioner.

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när det gäller val av glans på väggfärgen. (Då syftar jag inte på badrum/våtrum eller kök där det ställs fler krav än det estetiska.) Glansen på en färg blir extra märkbar när man målar med mörka kulörer. Innehåller en kulör dessutom mycket pigment ökar glansen ofta ytterligare några steg. Många av de hus som byggs idag har stora fönster med mycket ljusinsläpp vilket gör att mycket av ljuset reflekteras av färgen och in i rummet om man målat med en blankare färg. Har man till exempel målat en röd vägg där ljuset faller in reflekteras den röda färgen in i rummet. Skulle då de angränsande väggarna vara vita uppfattas de plötsligt som svagt rosafärgade. Risken för detta minimeras om du väljer en helmatt väggfärg som inte reflekterar ljuset på samma sätt.
Det finns många aspekter som påverkar upplevelsen av de målade väggarna och glansen är en av dessa!

Foto: Alcro

Total
0
Shares
2 comments
  1. Hej!
    Jag funderar på vad kulören heter på färgen på bilden för de är väl den lila/rosa tonen som är på burken o på blommorna som är på färgen i sig? Letar efter den perfekta kulören till hall och en liten fondvägg i vardagsrummet. (bakom tv:n)

    Hoppas på svar! /Hanna

    1. Hanna: Oj, vet inte exakt vilken lila/rosa färg det är. Dock brukar S2060-R30B eller S2060-R40B bli riktigt snygga! Mycket färg utan att bli skrikigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.