Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv


Idag har jag haft en riktig toppendag tillsammans med min gamla färghandels-kollega mixat&fixat. En av de saker som hanns med under dagen var ett besök på Iittala Outlet i Lidköping. Jag var bra sugen på att köpa en skål ur serien Taika för att komplettera min temugg, men idag blev det dock inget inköp. “Taika” betyder på svenska “magiskt” och mönstret är designat av Klaus Haapaniemi. Han vill med sina illustrationer sätta igång betraktarens fantasi och berättande. Mönstret finns förutom på porslin även på plåtlådor och servetter.
I våra köksskåp huserar till största delen enfärgat porslin i svart och vitt och jag lockas av tanken att komplettera med mönstrat porslin i den svartvita färgskalan. Gärna flera olika för att få möjligheten att njuta av så många tilltalande mönster som möjligt. Hur ser ditt porslin ut? Enfärgat? Mönstrat? Eller en mix av båda?

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
5 comments
 1. Låter som om ni haft en skön dag, ett besök på iittala är ju aldrig fel:) Vårt porslin är både mönstrat och i färg men är nog i startgroparna att införskaffa något nytt troligtvis i svart/vitt. Ha det bra, kram emma

 2. Hej
  Stort tack för din hjälp av färgval på mitt skåp. Blir att tänka lite och kolla upp färgerna du tipsade mig om.

  Mönstret är super fint. Skitsnyggt att komplitera med mönstart till rena färger. Själv har jag just nu en stor blandning i mina skåp. Skall försöka få ordning på allt det den här veckan….Huaaa

  Ha det fint! Anna

 3. Jag har mattallrikar enfärgade vita Teema från Iittala (köpte i våras, jättejättenöjd!) och matchar detta med finaste frukostskålar Taika, de med vit bakgrund och sköna blå toner på motivet, men ska nog lägga till minst en av varje i de andra färgställningarna också! :)

 4. Vad kul! Ser att även du gillar detta porslin! I LOVE IT!
  Även jag hade ett inlägg om detta finfina Ittala vid ungefär samma tidpunkt förra året, haha… Synd bara att det är så förbaskat dyrt.
  Kram! J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.