Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Samtidigt som jag har fullt upp med insidan av huset funderar jag över färgsättningen av fasaden på vårt funkishus. Det behöver målas, men vi tänkte vänta med det tills nästa år. Däremot ska (och måste) jag ge mig på några av fönstren redan i år. Därför behöver jag innan semestern kör igång om två veckor bestämma mig för färgsättningen. Maken och jag har lite delade åsikter just gällande färgvalet. Han är inne på svart och vitt, vilket i och för sig är fint. Medan jag är mer inne på tidstypisk färgsättning, så som man färgsatte just denna typ av hus i slutet av 1930-talet.

– Fasad i vitt, ljust gult eller ljust grått.
– Fönster och snickerier målade i samma kulör som fasaden eller vitt.
– Hängrännor, fönsterbleck och stuprör i samma kulör som fasaden.
–  Räcken i en ljus kulör

Inspirationsbilden här ovan
får mitt hjärta att klappa lite extra. Får visa maken. Förhoppningsvis kan han tänka sig detta alternativ. Sen blir det provmålning innan det är dags att ge sig på fönstren.

Foto och skärmdump: Alcro

Total
0
Shares
4 comments
  1. jag håller med dig, ska det vara funkis så ska det. Röstar för vitt eller ljusgrått.
    Älskar att titta in här och dömma mig bort till ett eget funkis hus och få tips och trix. Har också gjort kul-handtagen.

  2. Jag kommer med ett helt annat förslag till fönstren! Jag bara älskar den lite dova gröna färg som finns på många funkishusfönsterkarmar, vet inte vad den heter? Men den skulle nog också vara snygg på ert hus!

  3. Ljusgrått kan nog bli snyggt! Det är inte lätt att välja färg till huset och komma överens med sin sambo…. Färgen ska ju sitta där några år också innan man målar igen. Hos oss blev det Beckers Utevit på all stående panel och en egen blandning grå på all liggande panel. Är mycket nöjd med slutresultatet (som tur är)! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.