Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Sådärja, nu börjar jag ha kontroll över tekniken igen. Köpte mig själv en present häromveckan, en iPad som jag nu har bekantat mig med och ägnat några timmar åt för att få den att samarbeta på bästa sätt med min iPhone och MacBook Pro. Bara att erkänna… Apple är det som gäller här hemma! ;-) Så numera, efter en uppdatering av programvaran i telefonen och datorn använder jag mig av iCloud för att få tillgång till samma material på alla enheter. Dessutom använder jag Evernote för att lätt kunna dokumentera och samla idéer som sedan går att komma åt och redigera på alla enheter. Dropbox är också en relativt ny bekantskap för att spara dokument som jag vill kunna komma åt från vilken dator som helst. Favoritprogrammet för att skapa presentationer är Keynote.
Det här var mina favoriter. Har du nån app eller program till din Apple-familj som du rekommenderar?Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
11 comments
 1. Hejsan,
  Min favvis är definitivt Flipboard för att följa RSS mm. Läses som en tidning. Kindle är given och likaså Stubleupon för surfunderhållning. TED talks kollar vi även ofta på.
  Ha de

 2. Du har hittat de bra grejerna. Håller med om att Flipboard är bra.
  Annars använder ungarna den mest för lärorika spel.

   1. Roliga tidsfördriv är t.ex.
    Talking Al, Flick sheep!, Toontastic, Creationary

    Ritprogram finns det ju mängder av.

  1. Hejsan svejsan! Åh, du har också en. :-) De är både roliga och användbara. Trodde faktiskt inte att jag skulle ha så stor nytta av min iPad, men jo det har jag verkligen. Toppen för att skapa och visa presentationer/bildspel/moodboards osv.
   Återkom gärna om du hittar nåt kul. Kram!

 3. Kolla detta klippet och lägg till den appen :-) http://www.youtube.com/watch?v=VsyE2rCW71o&sns=fb

  Jag är inne på bloggen pappas appar för att få bra tips på appar till barnen, vet dock inte hur gamla dina barn är. Du får gärna svara på det om du vill för jag undrar hur många år det skiljer på dem, våra barn delar rum idag därav frågan.

  FIn fin renovering förövrigt.

  1. Hej Anna,
   Tack för tipset, mina barn är 5 och 9 år. Barnen har väldigt lika intressen och därför passar det dom bra att dela rum. Dessutom är storebror inte hemma särskilt mycket, utan det är hockey som gäller flera kvällar i veckan. Mycket träning gör också att 9-åringen är väldigt trött på kvällarna och därför går de oftast och lägger sig samtidigt. Vi får väl se hur länge de vill dela rum. Möjligheten finns för dom att få varsitt rum, men de vill fortsätta dela ett tag till.
   Vad roligt att du gillar att följa renoveringen av vårt hus! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.