Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Nu har jag äntligen bestämt mig för vilken typ av golv vi ska lägga in i rummet i källaren. Jag har funderat fram och tillbaka och vägt fördelar och nackdelar mot varandra. Valet stod mellan laminatgolv, heltäckningsmatta och gummigolv. Den extra beslutsångesten kom sig av att vi inte helt och hållet hade bestämt oss för hur vi skulle använda rummet. Men efter att vi bestämt att jag och Henrik skulle flytta ner i källaren och att detta skulle bli vårt sovrum så kändes valet ännu mer självklart.
Eftersom vi inte har nån golvvärme så kändes heltäckningsmattan som det bästa alternativet. Mer ombonat, det känns varmare och en exklusivare känsla eftersom vi valde en matta med lite längre lugg, tät och med härlig lyster. (Mattan kommer ur kollektionen Silky från Golvabia). Ytterligare ett plus är att mattan kan läggas direkt mot betonggolvet eftersom just den varianten vi valde “andas”. Hade vi istället valt ett laminatgolv eller gummigolv hade vi behövt skapa luftspalter mellan matta och betong för att fukten inte ska stängas in. Vilket hade byggt onödigt mycket på höjden, blivit kostsammare och även fler moment att genomföra.
Nu är den gråa heltäckningsmattan beställd och renoveringen går sakta men säkert framåt!

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
9 comments
 1. Vilken fiffig matta! Den kände jag inte till. Vi höll på o vela länge när vi skulle fixa till i vår källare där vi har biorum och tvättstuga. Vi ville heller inte lägga tid o pengar på luftspalter m.m men ville ändå ha ett snyggt och skönt golv. Tillslut blev det att vi flytspacklade golvet med ett speciellt hårt flytspackel som vi sen målade och sen har vi många och stora mattor så man slipper gå på det kalla betonggolvet.

  Tack för tipsen förresten! Jag tänker inte alltid på att man faktiskt kan få läsa text o se bilder innan, man bara hänger på liksom :)

  1. Hej,
   Åh, tipset med flytspackel lät intressant! Ska jag definitivt fundera på när det gäller renoveringen av tvättstugan och “gången” i källaren som så småningom ska agera både hall/kontor och dressingroom.
   Ja, jag tycker det känns bra att korrläsa texterna innan, så att man inte blivit totalt missuppfattad. Jag har en tendens att prata mycket, så det är inte helt lätt att veta vad journalisten väljer att ta fasta på. ;-)

 2. “Silky från Golvabia”

  Låter ju väldigt intressant att man kan lägga mattan direkt mot betonggolvet i källaren.
  Var inne på Golvabias hemsida och sökte information, men hittade tyvärr inget, säker på att den heter “Silky” ?

  Mvh
  Jonasn

 3. Hej,
  Riktigt fint med heltäckningsmatta! Vi håller på och skapar en walkin-closet hemma, och undrar lite vad en sån matta kostar per meter eller kvadrat?

  1. Hejsan,
   Du får nog räkna med 250-300 kr/kvm. Pris beror såklart på kvaliteten, men detta är ett pris som befinner sig nånstans mittemellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.