Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv


Nu är det tävlingsdags här på fixaodona.se. Våren närmar sig för var dag som går och då är det säkert fler än jag som längtar efter lite nytt till hemmet. I samarbete med Mäklarringen har du nu chansen att vinna ett presentkort på 1000 kr att utnyttja hos Rum21.se

För att delta i tävlingen ska du:
1. Rösta på ditt favoritkök bland de tre köken här i inlägget. De är hämtade direkt från objekt som finns till salu hos Mäklarringen just nu. Det behöver inte vara att du tokgillar allt, utan det kan vara någon detalj som tilltalar dig lite extra. Dela gärna med dig av vad du fastnade för.
2. Berätta vad du tycker är viktigast i ett kök. T.ex. förvaring, storlek, ljusinsläpp, arbetsytor, materialval osv.
3. Gilla Mäklarringens Facebook-sida

Lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att ange din mailadress så att vi kan få tag på dig om det är du som är vinnaren. (Mailadressen syns ej för övriga besökare) Vinnaren utses av Mäklarringen.
Tävlingen pågår till och med den 10 mars kl 23.59. Tävlingen är avslutad.

Vinnare är: Jenny P som lämnade sitt tävlingssvar 5 mars kl 23:18
Stort grattis Jenny! Du kommer att bli kontaktad av Mäklarringen inom kort.


*Tävlingen pågår t o m den 10 mars 2013 kl 23.59. I potten ligger ett presentkort på 1000 kr hos Rum21 från Mäklarringen. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren utses av representanter från Mäklarringen och deras beslut kan ej överklagas.

Total
0
Shares
60 comments
 1. 1. Genom att jämföra de här tre köken så fann jag direkt svaret på fråga 2 = harmoni/trivsel. Jag gillar alla tre stilarna men det är bara det lantliga vita köket som känns riktigt inbjudande. Det har en fin harmoni av gammalt och nytt och järnspisen ger det en stor trivsel faktor. Vi människor har i långa tider samlats kring elden och älskar det än idag. Kanske därför vi sitter så ofta i köket. Bild 1… där finns det inget enhetligt tänk kring inredningen. Bild 3… fast jag älskar grått, svart, vitt och rött så har det där blivit helt fel i proportionerna och hur man har kombinerat färgskalan.

  2. Det viktigaste är att köket känns hemtrevligt som tusan och utstrålar harmoni. Det funktionella brukar för det mesta fungera i alla kök… men långt ifrån alla är ett rum där man helst sitter och pratar… fast man gör det ändå.

  3. Gillar Mäklarringen och tackar för en fin tävling :D

 2. Jätte fina kök! Fast jag fastnade mest för kök nr 2, älskar att blanda gammalt och nytt och den nya inredningen blandat med den gamla spisen g er en mysig känsla! Dock är det lite väl vitt och några detaljer i en stark kulör hade fått mig att klappa händerna av förtjusning.

  det viktigaste i ett kök är det ska vara en harmonisk plats, med plats för bra förvaring och stora middags bjudningar :)

  Har gillat sidan och håller tummarna nu! Hoppas hoppas !

 3. Jag tycker bäst om kök 2.

  Det viktigaste i ett kök är att alla skåp går ända upp till taket. Det blir bättre med förvaringsutrymmen och man slipper det feta ytor som alltid blir på ovanskåpen om de slutar innan innan taket.
  Det näst viktigaste är att diskbänken finns framför fönstret, förhoppningsvis har man en fin utsikt att titta på när man diskar.

 4. Kök nr 2 är absolut mitt drömkök, gammaldags och med vedspis – kan det bli bättre! Ser ut att vara mycket yta att jobba på i det köket och härligt ljus. Det köket är verkligen jag!
  Gillar Mäklarringen så klart!

 5. Kök nr 1 har helt underbara färger som gör en glad-annars är nog kök nr 2 det jag röstar på ändå med mera arbetsytor och gammaldags charm.

 6. Jag gillar kök 1 bäst för utsikten vid diskbänken! Klart + för skåp ända upp till tak och glasskivan med tapet bakom. Mitt egna kök liknar mest kök 3 och det är också den färgställningen svart/vitt/grått (inte rött) jag föredrar. Glasskiva istället för kakel har jag också i mitt kök och det har jag inte ångrat en sekund!

  Som blivande ljusdesignermåste jag påtala vikten av bra belysning i hemmet! Arbets/städbelysning är kanonviktigt liksom mysbelysning. Att kunna ljusreglera sin belysning är att föredra. Något jag älskar med mitt kök är att det har helt norrläge vilket ger ett underbart och bländfritt ljus i rummet samt håller det svalt! Bästa studiestället!
  Annars är förvaring och bänkyta a och o!

  Gillar Mäklarringen

 7. Jag tycker mest om kök nr 1. Gillar retrokänslan i skåpsluckorna och att de är i olika färger uppe och nere. Det viktigaste i ett kök är att det är lätt att hålla rent samtidigt som det är snyggt så klart. Släta luckor som är lätta att torka av.

 8. 1. Jag gillar kök nummer 3 då jag själv är fantast av en klickfärg i vardagen, behövs för att hålla modet uppe med barnen springandes runt benen vissa stunder. Unika ting/matrial som sticker ut är underbara saker dessa tillfällen, något som får mig att sugas in i en annan värld för en stund där man får vara för sig själv.

  2. Arbetsytor är A & O för min del när man har en hel familj att baka och laga mat till, köket är min fridstad!

  3. Gilla-knappen är i tryckt och jag tackar för denna chans och hoppas på det bästa!

 9. 1. Eftersom jag ÄLSKAR färg, så blir det definitivt kök nr 1. Färgen gör en så glad och den gula kitchenaiden sätter verkligen pricken över i. Jag skulle själv inte ha råd med en sån snygg inredningspryl i köket men jag försöker att ha så mycket färg som får plats i vårt lilla kök.
  2. Eftersom vi har världens minsta kök så är förvaring väldigt viktigt just nu. Jag önskar att vi hade mer öga för det så man hade haft bättre kontroll på var sakerna är ;)
  3. Gilla Mäklarringens Facebook-sida, done and done.

 10. 1.Jag tycker kök nummer 1. Dels för att det är så vårt kök SKULLE kunna se ut, men så gillar jag de olika mönstervalen och det färgglada får det att se mer personligt ut.

  2. Viktigast i ett kök är att det finns plats för familjen eller paret att laga mat tillsammans! So what som det är lite trångt i skåpet med grytor och kastruller, vad spelar det för roll om man inte rymms att laga mat tillsammans!

  3. Har självklart gillat Facebook-sidan!

 11. Helt klart kök nr.1!
  Glada färger, snyggt med både trä och vita luckor och bra planerat.
  Att ha blandaren och diskhon vid ett stort fönster skulle till och med få mig att älska disken. Tänk att stå där i fönstret och drömma sig bort samtidigt som disken blir gjord, dröm!
  Big like på mäklarringens-facebooksida!

 12. Jag fastnade direkt för kök nummer två! Där skulle jag själv trivas och det bjuder in till bakning med familj och matlagning med vänner! Härligt!!

  För mig är det viktigaste i ett kök att det är funktionellt! Jag vill inte att kyl och frys ska vara i andra änden jämfört med spis och vatten till exempel. Det ska vara lättjobbat! Gärna flera arbetsytor och ett par vattenposter :)
  Gillar’t på Fejjan )

 13. Kök nr 2 är ett mysigt kök att trivas i och känna atmosfären av det genuina köket från förr kombinerad med allt det moderna och funtionella som gör matlagningen till en dans.
  Gott om skåp för förvaring och bänkar att arbeta på är A och O.
  Ljuset och det vita gör att allt ser mycket fräscht ut.
  Här kan man samtidigt umgås vid värmen från järnspisen en kall vinterdag och baka goda kanelbullar till kaffet. Att få plats tillsammans gör alla vardagssysslor mycket roligare.

 14. Kök nr 2 är min absoluta favorit. För att kunna uppnå harmoni och trivsel i ett kök fäster jag stor vikt vid att kunna blanda nytt och gammalt samt att bostaden ger möjlighet till stora ljusinsläpp som tillsammans med ljus färgsättning ger rymd åt köket. Smarta funktionella förvaringsmöjligheter och arbetsplatser underlättar köksarbetet och förhöjer trivselfaktorn och skulle det dessutom finnas vedeldad spis skulle lyckan vara gjord!

 15. Jag gillar kök nr 2 för att jag gillar när lyxen kommer in i ett kök. Lyxen för mig är att ha en kristallkrona i taket och en härligt värmande vedspis. Köket är för mig en samlingsplats, maten kan puttra på vedspisen samtidigt sparar man el när man använder den. Doften av god mat sprider sig och det är bara att bjuda in vänner till härliga middagar.

 16. Jag ser inte nummer 1 men mellan 2:an och 3:an så har jag en bra känsla med tvåan. Nr 2 har mer harmoniska färger, gamla saker gör köket mysigare samtidigt som det är ett lyxigt kök.

 17. Av de tre köken ovan väljer jag nummer två, även om det inte är exakt min stil. Det är inbjudande och hemtrevligt och det viktigaste i ett kök är att man har gott om plats så man kan baka och laga mat.

 18. Hej!

  Föll för kök nr 1. Ljusa färger tillsammans med varma trätoner. Känns fräscht. lite gammal charm men ändå modernt.

  Viktigast i ett kök är såklart känslan, man ska vilja sitta kvar länge och ä ven om man inte lagar mat ska köket var trivsamt så att man gärna sitter vid bordet och jobbar, läser läxor, pysslar med barnen osv. En samlingspunkt helt enkelt.

  Gillat och delat sidan!

 19. Jag gillar nummer 3. Fastnade för färgerna som lyste upp det. Det röda är toppen mot det vita och så skulle jag vilja ha det också.
  Det som är viktigast är förvaringsplatserna och arbetsytorna. Finns inte dessa blir arbetsplatsen tråkig.

 20. 1. Kök nummer två. Inget jag skulle välja själv men det känns stilmässigt längst hållbart.
  2. Ytor, smarta och hållbara material och bra belysning. Material gäller allt från golv till bänkskivor. Skall vara tåliga, lättstädade – och tidlöst snygga.
  3. Gillar på Fb.

 21. Kök nr2 lantligt och fint.

  Storlek på köket att det finns plats för barnen att leka i köket samtidigt som man lagar mat.
  Mycket med bänkytor så det är lätt att arbeta i köket.

 22. Alla var fina, men den som tilltalar mig mest är kök Nr 2. Det är ljust, rent, utrymme och hemtrevligt. Jag älskar även den gamla järnspisen, då vi hade en sån när jag var liten och var hemmets stolthet. Det är ett konstverk. Även stormförtjust i kristallkronan som ger köket en känsla av klass som man sällan ser i kök hemma, och bryter härligt från det lantliga. En pärla på ett vackert halsband. Där kan jag se mig själv laga mat, baka, ha ungarna springandes, ha mysiga familjemiddagar och bara kunna njuta av vardagen. Höll på att glömma kåpan över spisen som även den sätter en vacker, gammaldags charm till rummet.

  Det viktigaste i ett kök är känslan, oavsett hur det ser ut, men den rätta känslan får jag lättast av ljus, ordning, utrymme och att det finns lite personlighet, lite JAG i köket.

 23. Ett givet svar, på er fråga jag har
  om vilket kök som jag mest föredrar.
  Kök nummer två, och se här hör nu på
  min motivering till varför det är så:
  Nytt och gammalt, om vartannat
  möts i härlig harmoni.
  Rymliga ytor, för kastruller och grytor,
  det klingar tillsammans i ljuv symfoni.
  En äkta hemtrevnad, för lång och lycklig levnad
  med öppna ytor och rikligt med ljus.
  En plats att komma nära, för vänner och kära
  en trygghet, en fristad i vart hem och hus.

 24. Kök nr 2! Det är ljust och vackert, stilfullt och harmoniskt och inbjuder till att man ska vistas där.

  För mig är ljuset viktigast i ett kök, den inspiration man får från solen gör att det inte spelar någon roll om det är trångt eller dåligt med förvaring.

 25. 1. Jag fastnade för kök nr 2 där man har behållt lite av det gamla/lantliga och kombinerat det med nya moderna saker.

  2. I ett kök är det viktigt med förvaringsutrymmen, stora ytor arbetsytor och att det är luftigt.

  3. Gillar Mäklarringens Facebook-sida

 26. 1. Kök nummer tre! Älskar inslaget av färg och tycker det behövs för att lyfta ett rum. Det känns härligt öppet med dom ljusa väggarna samtidigt som allt känns modernt och ungdomligt.

  2. Åh, jag önskar verkligen att jag kunde slänga ur mig massor med inredningsartiklar och stil och form men tyvärr. Efter att ha inrett ett och annat rum i mitt liv så har jag insett en sak, det måste vara funktionellt och lättstädat. Tyvärr har jag gjort misstaget nu att ha gått på mörka svarta möbler vilka suger åt sig damm som jag inte vet vad.. döläckert men en enda stor huvudvärk att städa.

  3. Har gillat! :)

 27. 1) Kök nummer 2 är “alldeles alldeles underbart” om snövit själv fick ordet: ljuvligt, ljust, lantligt och med en tydlig själ
  2) Viktigt för mig är:
  * Ljuset: så att man riktigt ser hur bullarna blänker efter penslingen
  * Bänkytor och rymd: så att man ser sina mästerverk på avstånd och kan rada upp dem utan konkurrens av elaka brödrostar, maskiner eller förirrade & förväxta kryddor
  * Förvaring: så att varje lite pryl har sin egen plats & vet var den hör hemma, en stackars vilsen elvisp måste tas om hand & ges kärlek
  * Ombonat: Köket ska välkomna dig med sin lantliga charm, men det får inte vara för mycket saker framme så att det blir rörigt. Allt har sin plats och sin tid!
  3) Jag gillar jättemycket på Facebook: alias: Petra Christensen

 28. 1. Jag röstar på kök nr 1. Det stora fönstret vid diskbänken ger ett härligt ljusinsläpp och inte mindre viktigt är att det förmodligen finns något vackert att titta ut på emellanåt när man står och håller på med mindre roliga saker som att diska… :)

  2. Jag tycker att bra förvaring är a och o i ett kök. Så att det går att stuva undan allt. Sedan är det upp till var en och en att välja vad som ska stå framme, något praktiskt eller bara för att det är snyggt!

  3. Har gillat på FB!

 29. 1) Kök nummer 1 faller mig precis i smaken! Här finns FÖRVARING och ljus något jag saknar i mitt eget kök. Dessutom blir trä så levande.

  2) Om jag verkligen bara får välja en enda sak, är det förvaring som står högst upp på prioriteringlistan. Detta eftersom mitt eget kök saknar precis det. Har fått ställa in Billybokhyllor att ha som vitrinskåp (eftersom de tar ganska lite plats) och har extrahyllor i tvättstugan där jag förvarar kastruller osv. som jag inte använder dagligen. I utrymmet under trappan har jag mitt skafferi … Bra med utrymme gör också att man kan hålla undan saker och slippa plocka undan hela tiden.

  3) Gillar på FB som Paola Allegrini

 30. Kök nr. 2 är nog det enda jag kan tänka mig bland dessa tre.
  Utrymme och ljusinsläpp är ju nog ytterst viktiga i ett kök i tillägg till praktisk placering av inredningen. Spisen i hörnan är mycket praktiskt i detta kök.
  Det är också viktigt med förvaringsytor t.ex. skafferi utrymme i anslutningen av köket. Man sparar mycket tid och energi ffa. för den som har svårt att springa upp och ner för trappor till källaren för att hämta varor etc.

 31. 1. Jag föll för kök nummer 2. Trots att jag inte är ett fan av allt i vitt så finns det ändå en känsla av gammalt, använt och älskat. Vedspisen är underbar! Kristallkronan är en liten prick över i som gör att det bryter av i allt det vita och shabby chic stilen som står mig upp i halsen. Golvet ser siden mjukt ut och ropar efter att man ska gå barfota på det. Finns inget mer levande än trägolv:)

  2. För mig är det lite olika saker som är viktiga. Det ska vara mysigt och inbjudande. Men ändå ska det vara funktionellt. Förvaring älskar jag och jag skulle aldrig kunna ha ett kök utan ett skafferi att gå in i. Där kan man ha myyycket saker och det känns så mysigt att gå in i det shoppa det man ska ha just då:) Det är även ett ställe som är bra att ha skrymmande apparater i. Sånt som inte får plats i köket eller som man inte vill ha framme, men lättillgängligt.
  Men om jag ska säga vad jag tycker är viktigast i andras kök och det intryck jag får av dom så är det deras inredningsstil. Jag älskar att se dom som inrett efter egen smak och vågat gå mot strömmen i det som är modernt och bara valt det dom gillar och satt sin egen twist på det. Då kan jag ärligt säga att jag gillar allas kök/hem. Bara jag vet att det är deras kök/hem och inget dom snott från en utställningsmonter på IKEA. Våga vara sig själv, är mina ledord!

 32. 1) Jag röstar på kök nr 2. Köket är så hemtrevligt att jag riktigt kan känna doften av nybakta kanelbullar och ett glas kall jordgubbssaft. Här vill jag slå mig ner och fika och bara njuta av stunden. Den gamla vedspisen förhöjer hemtrevnaden och är en fin kontrast till de moderna vitvarorna. Och så praktiskt sedan att kunna elda lite extra en kall vinterdag.
  2) Viktigast i ett kök är att det är anpassat för matlagning. Det måste finnas tillräckligt med arbetsytor så att man inte behöver “flytta på en skål för att få plats med en annan skål”. Dessutom behöver materialvalen vara praktiskt förankrade så att man inte behöver vara rädd för att förstöra något, t ex en bänkskiva som inte tål att få vatten på sig eller att golvet inte tål att man spiller på det. Det sägs ju att kärleken går via magen så med rätt anpassat kök är kärleken nära….. :-)

 33. Kök nummer 2, lantligt i gammal stil. Jag har aldrig förstått mig på kök som är öppna och stora. Kök ska vara mysiga och fullt med kärlek och värme. Köket tycker jag är viktigast när man tittar på hu,s då man tillbringar väldigt mycket tid, inte bara för mat, utan också för sällskap och underhållning.
  Vad som är viktigast är just att ett kök ska innehålla värme i sin design,vedspisen är ett jättestort plus, både för miljön och för kalla vinterdagar att värma en mustig soppa på, men även mycket förvaringsutrymme och bänkar för att kunna tillaga all den goda maten och bakning.
  Självklart har jag delat eran tävling på facebook så fler får möjlighet att läsa om er och delta i den här roliga tävlingen!
  Håller tummar och tår och hoppas på att bli eran lyckliga vinnare!!
  Lots of Love
  Emelie

 34. 1. Gillar nr 2 bäst. Ljust och fräscht. Stilrent precis som jag vill ha det.

  2. Luftigt med mycket förvaringsmöjligheter.

  3. Gillar på fb – Anna Lundkvist

 35. 1. Jag fastnade för kök nr1 med den snygga och färgglada tapeten som de satt ovanför köksbänken även kontrasterna mellan överskåp och underskåp.

  2. Det jag tycker är viktigast är valet av bänkskiva då den utsätts för väldigt mycket ska det vara en slitstark och tålig sådan. Även bra förvaring är ett måste. Sen ska man trivas som fisken i vattnet i ett kök då man spenderar väldigt många timmar där från att laga mat till att äta, pyssla och leka.

  3. Gilla på Facebook.

 36. 1) Jag älskar verkligen köksbild nr 2! Gillar den lantliga charmiga stilen! Vitt och fräscht, charmig gammal spis, trägolv och en enorm känsla dessutom. Ett riktig lant/bakkök!

  2) I mitt kök ska det helst vara vita panelväggar, trägolv, bra med förvaringsutrymme, gärna ett lantligt gammalt skafferi där jag kan förvara mina bakgrejer( mjöl, socker mm.)mycket ljusinsläpp. En gammal spis som på bilden och gärna en blandning av gamla och nya köksmöbler, lita lagom nötta och charmiga;)
  Vita skåp måste det vara!!

  3) Har även gillat Mäklarringens Facebook-sida;)

 37. 1. Jag fastnar mest för kök nr 2. Jag gillar känslan av något som det finns histora i vilket ges av kristallkronan, AGA-spisen (en sådan hade vi i mitt barndomshem) och de halvmåneformade handtagen.

  2. Viktigast i ett kök, för mig, måste nog ändå vara en kombination av förvaring och bra yta. Dels så att alla bekväma hjälpmedel som kan finns i köket går att stuva undan så att jag slipper ha dem framme, men också så det inte går att laga mat tillsammans och umgås i köket.

  3. Jag har gillat er Facebook-sida.

 38. Gillar nr 2 för den ser ut som ett kök som jag skulle trivas i, påminner från när jag var ung. Den är ljus och fräsch men även lantligt och härligt känsla.

  i mitt kök så ska det vara stort och rymligt så hela familjen kan samlas och spisen ska vara ordentlig så man kan laga stora middagar och ljust ska det vara på väggarna.

  Gillar på fb, Annica Nilsson

 39. Fräscht och rent!
  Därför blir det nummer 3! Trots att jag inte tycker svart hör hemma i ett kök med mjöl och stök. Men där finns yta att vara! Ingen behöver riskera att in i ugnen av misstag fara!

 40. 1. Kök nr: 1 är det som får mitt hjärta att klappa lite extra, ett kök att trivas i helt enkelt :)
  2. Viktigt för mig är ljuset och just den där känslan av hemtrevnad, ibland får tom det praktiska stå tillbaka lite grann just för att den där rätta känslan och trivseln ska komma fram helt och fullt :)
  3. Gillat på FB

 41. Jag röstar på kök nr 2. Varför? Jo,ljuset och den fina blandningen av gammalt och nytt. Ett nytt kök som andas stort bondkök på landet. Ett kök skall ha stor plats för samvaro och arbete. Mamma, pappa och barn är tillsammans. Jag gillar många skåp och praktiska förvaringsplatser. Det är också skönt med stängda skåp så att porslin och dylikt inte blir dammigt och fettigt. Jag har gillat på facebook.

 42. Kök nr 1 är nummer ett för mig. Ett kök man blir glad av. Färgerna är harmoniska. Skåpen går upp till taket. Fönster vid diskhon. Ljust. Alla skåp är lättillgängliga. Mycket fräscht!

 43. Jag tycker om alla tre köken, fast kök nummer 3 slår ju de andra två med hästlängder, det är ljust, stilfullt, med en klatchig färg som bryter av och ger rummet det sting och energi som gör att livsandarna vaknar till liv, mycket skåpsförvaring i lådor, och ordentligt med golvyta. själv skulle jag behöva byta ut mitt kök, vill ha ljust, enkelt, och rymligt, och spis/fläkt som är lätt att hålla rent. Jag har gillat på FB, och håller nu både tummar och tår för en vinst!!

 44. Nummer 2 är den klara favoriten.

  I köket ska det finnas kärlek, mys, glädje och plats för en stor familj… och ordentliga avställningsytor är A och O.

  Gillat på FB, annelie andersson

 45. Jag fastnade för det första köket, speciellt färgdetaljerna föll mig i smaken. För mig, i mitt kök, är det viktigt att det finns ordentligt med arbetsyta, roliga och funktionella detaljer och så det absolut viktigaste av allt – en uppsättning vassa knivar, utan bra knivar kan jag inte laga mat.

  Jag har gillat på fb, heter J. Sandersson där :)

 46. Kök nr 2……för att : Den härliga blandningen av , nytt och funktionellet ,tillsammans med “det gamla ” och inslaget av lyx med kristallkronan. mycket ombonat och trivsamt.

  Det viktigaste i ett kök är : Fungerande arbetsytor naturligtvis , men det måste kännas välkomnande och trivsamt med en personlig känsla. Både familj och vänner ska kunna känna att man gärna sitter kvar vid köksbordet , länge .

 47. 1. Ahhhhh, kök nummer 2! Kan man få flytta in dit med en gång?! Behålla möblerna också? ;)
  Det här köket är nästan som en avbild för allt det där jag drömmer om med ett eget hus…. Ombonat, fräscht och läcker blandning av nytt och gammalt.

  2. För mig är det viktigast i ett kök att det har plats för ett stort bord, så att familjen kan njuta ordentligt av mat, prat och skratt i flera timmar.
  Sedan skall det vara vara funktionellt och bra planerat så att matlagning och bakning blir smidig.
  Jag kanske är lite konstig, men jag vill också att man ska se ingången till huset från köksfönstret… Då ser man när man barnen kommer hem och kan snabbt gömma undan godispåsen, tjuvkika om maken har med sig blommor hem, släcka ned huset snabbt när Halloween-horden är på gång, vifta bort försäljare med subtila gester och så vidare… :)

  Gillar Mäklarringen på facebook sedan tidigare

 48. 1) Ettan! Älskar färgerna och fönsterutsikten. Alltså färgkombinationerna – vågat, men ändå inte “too much”. Hur färgkicken i mitten bryts av mot stilrent vitt överst. Hur golvet fint övergår till färgen på de undre skåpen. Någon har tänk till!

  2) Arbetsytor. Jag älskar ju att tillverka saker i mitt kök, att trängas med inredningen är inte min grej alls. Genomtänkt och praktiskt ska det vara. Den personliga, genuina prägeln sätter jag själv i slutändan :-)

  3) Gillar, Kristina Karlsson Fd Magnusson

 49. Har gillat på facebook och är fullkomligt förälskad i kök nr. 2. Jag tycker att arbetsytor är viktigt så att man har svängrum, bänkar avlastningsytor osv när man lagar mat. Det ska vara gott om skåp, hyllor och lådor. Vi spenderar mycket tid i köket så det ska inbjuda till gemenskap också. Man lagar ju inte bara maten utan äter och sitter och umgås också. Inredningen i kök 2 var fantastisk fin där man kombinerat nytt och gammalt på ett smakfullt sätt. Den gamla vedspisen var effektfull och ävenså kristallkronan. Ett vackert kök med mycket ljus. Jag behöver väl inte tillägga att jag önskar det vore mitt.

 50. Ååååh!
  Kök nr 2 är precis ett sådant kök som jag själv skulle välja. Ljust, luftigt, rymligt och en perfekt känsla av både nytt och gammalt.
  Det viktigaste för mig i ett kök är rymden, funktionen och att det ska vara lättstädat. En neutral look inspirerar till accessoarer som sticker ut, om man känner för det.
  Kök nr 2 har allt det.

  Självklart gillar jag Mäklarringens facebooksida!

 51. Jag älskar kök nr 2 med den härliga blandningen av nytt, vitt och gammalt.
  Det viktigaste för mig i ett kök är bänkyta. Plats att ställa brödrost, micro, matberedare m.m. samt att ha plats att kunna baka!
  Gillat på FB

 52. jag gillar nr 1. Snygg inslag av både färg och trä.
  Viktigast i kök storleken. Familjen gillar att laga mat tillsammans och då måste vi alla få plats utan att trampa varandra på tårna (annars försvinner nog barnens matlagningslust snabbt!). Så både bänk och golvyta är högt prioriterat hos oss!

 53. 1.
  Absolut kök nr 2.
  Fastnade först och främst för det vita totalintrycket – allt enligt Ljust och fräscht-principen.
  Den vackra gamla charmiga järnspisen och den inbyggda vita fläkten är andra saker som tilltalar mig.
  Kyl och frys i silvrig metall står sig också så fint mot allt det vita.
  Ett harmoniskt, välbalanserat kök!
  2.
  Har ganska höga krav på ett kök tror jag.
  Att köket är rejält tilltaget är viktigt för mig. Bra arbetsytor och bra förvaring är lika viktigt.
  Köket får gärna ha ett fint ljusinsläpp också, trivs bättre om det är ljust när jag fixar och donar.
  Materialen får gärna bryta av mot varandra, att man blandar nytt och gammalt på ett smakfullt sätt.
  3.
  Gillar, Elisabet Andersson

 54. 1. Jag gillar kök 1 mest! Stänkskyddet är så härligt färgglatt! Köket är ljust men inte för vitt, det är livfullt helt enkelt. Men jag önskar att gjutjärnsspisen på bild 2 kunde funnits i köket också.
  2. Bra arbetsytor är viktigast. Sen kommer förvaring och bra ljusinsläpp.
  3. Jag går in och gillar på studs, Linda Wallberg

 55. 1) jag gillar kök nummer ett. Kanske för att jag dras till sånt som har en retrovibb. Det är kul att se något annat än ett klassiskt vitt kök och skulle jag renovera mitt kök så skulle jag gärna våga mixa lite mer som man gjort i det här köket, med över- och underskåpar i olika material.

  2) köket är för mig husets absoluta mittpunkt. Jag tyker det är viktigt att ha ett öppet kök så man har kontakt med andra delar av huset, det behöver inte alls vara stort men lättarbetat och genomtänkt. Jag gillar kök som har en ganska mild bas så man istället kan byta ut accesoarer och tapeter med tiden. Sen är det viktigt ha musik i köket. Nästa gång i renoverar vårt kök ska vi planera in kabeldragningen så köket kan rymma ett par bra men vl dolda högtalare.

  3) gillar :)

 56. Jag blev barnsligt förtjust i kök nr 3. Jag tokgillar kombinationen av rött och vitt och köket ger en sorts harmoni. Vackert och modernt i samma andetag.

  Förvaring är prio ett i mitt önskekök. Ett stort skafferi med utdragslådor så man inte glömmer bort de där sakerna längst in i skafferiet som har en förmåga att ligga och mögla innan man hinner använda det eller ens märkt att det fanns. Många skåp och lådor så att så lite grejer som möjligt står framme.

  Mycket arbetsyta är också viktigt. Jag vill kunna bre ut mig utan att behöva flytta på saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.