Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Gör en tavla med tapet - fixaodona.se
Idag köpte jag en tavla för en tjuga. Men egentligen var jag ute efter ramen. Och det var med lite lätt ångest jag höll tyst när expediten glatt kommenterade vilken fin tavla jag hittat. Jag hade liksom inte hjärta att säga att den skulle tapetseras över samma eftermiddag. Nu håller jag bara tummarna för att det inte var nåt dyrbart jag lade händerna på. ;)

Tavla med tapet - fixaodona.se
Du behöver: (förutom tavla med önskad tavelram) Tapet, vävlim, pensel, tapetverktyg eller tapetborste och knivblad.
Så gör du: Pensla hela tavlan med tapetlim. Antingen klipper du ut en tapetbit i exakt samma mått som tavlan eller så klipper du till en bit som passar på ett ungefär och renskär med knivbladet när tapeten är på plats. Stryk bort ev. luftbubblor och tryck till tapeten mot underlaget med tapetverktyget. Torka bort ev. limrester med en fuktig trasa. Låt torka.
Tidsåtgång: mindre än 5 minuter.

Tavla av tapet - fixaodona.se
Jag har väl snart tjatat hål i huvudet på er gällande de där inspirationsmiljöerna jag ska ha klara till helgen. Men här är i alla fall ett gäng av de loppisfyndade prylarna som jag ska använda mig av tillsammans med min egenfixade tavla.

Tavla av tapet - fixaodona.se
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
11 comments
 1. hej
  helt underbar följt din blogg under flera år. Hade idag själv denna tanken fast med canvas tavla kanske göra ngt sådant här ist. men jag hade med tänkt ha ngn text typ välkommen hem till oss……

  ja du har iaf satt i gång mina tankar flera gånger….. =)))))))))))

  1. Hej på dig Fia!
   Åh så kul att höra ifrån en trogen läsare! Och vet du, det var typ det finaste betyg jag kunde få. Stort tack! Det är just så jag hoppas att mina tips&trix ska tas emot. Att de sätter igång tankarna hos dig som läser så att du sedan kan skapa något eget och personligt utifrån en idé som inspirerar. Superkul!

  1. Hej Emelie!
   Tapeten kommer ur kollektionen Poetry från Boråstapeter. Den finns i butik från och med 24 oktober 2013. Så snart hittar du detta mönster i färgfackhandeln, dessutom i flera färgställningar.
   Åh stort tack för de snälla orden! De blir en riktig energikick för min del. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.