Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Digital moodboard - fixaodona.se
I senaste avsnittet av Kom In-podden pratade jag och Sara om att hitta stilen – sin egen inredningsstil. En moodboard är ofta ett bra verktyg för att hitta den röda tråden i inredningen. Hur du väljer att utforma din moodboard visuellt beror på vem den ska presenteras för. Gör du den till dig/din familj eller är det till en kund?
Själv jobbar jag i 99% av fallen digitalt när min moodboard ska presenteras för en kund. Detta eftersom det är enklare att hitta bra bilder, det går snabbare och är mer flexibelt än att klippa och klistra. Därefter brukar jag komplettera min moodboard med materialprover samt färg- och tapetprover. Gör jag en moodboard till mig själv så ser det helt annorlunda ut. Det kan du höra i senaste podd-avsnittet.
Förra veckan höll jag en inspirationskurs på temat Inred ditt hem – Hitta stilen. 21 november är det dags igen. Har du vägarna förbi Tibro denna torsdag så finns det fortfarande ett fåtal platser kvar. Mer info hittar du här.

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
9 comments
 1. Jag tycker också det är jättesmidigt att kunna göra det digitalt. Men jag blir genast nyfiken på vad du använder för program för att göra dina snygga moodboards? Finns det något särskilt program som lämpar sig för det? Själv har jag klippt och klistrat en del i InDesign men det du visar på din bild idag ser ju himla smidigt ut! Tack för en inspirerande blogg!

  1. Hej där! Först och främst, kul att du uppskattar min blogg. Tack! Jag brukar använda mig av lite olika program och appar. Men favoriterna är PhotoShop och KeyNote. På bilden har jag använt mig av KeyNote som är Apples motsvarighet (fast i mitt tycke mycket snyggare och bättre) till PowerPoint.

   1. Tack för ditt svar! Åh, då ska jag kolla på KeyNote! tack för tipset! Kan tänka mig att det är snyggare än Powerpoint ;-)

 2. Hej!
  Blev precis som Fina i inlägget ovan också väldigt nyfiken på om du har något bra tips på någon digital moodboards? Så kul att läsa din blogg och ser fram emot din inspirationskurs!
  Med vänliga hälsningar
  Marie

  1. Hej Marie!
   Åh så kul med ett “hej” från en kursdeltagare!
   Jag brukar använda mig av PhotoShop och KeyNote men jag har fler alternativ som kan vara lämpliga om man inte jobbat med digitala moodboards tidigare. Påminn mig på kursen så kan vi prata mer om detta, du och jag, om du är intresserad av att veta mer.

 3. Hej!
  Jag skulle också vilja ha flera alternativ som kan vara lämpligt om man inte jobbat med digitala moodboard tidigare. Är nyfiken på att prova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.