Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Årets färg 2014 - Radiant Orchid, Pantone

Pantone har precis släppt vilken kulör de utsett som årets kulör för 2014. Från 2013 års smaragdgröna, Emerald till en kulör som fått namnet Radiant Orchid. En lila kulör med rosa undertoner som enligt Pantone är utvald eftersom den tilltalar ögat och som uppmanar till kreativitet och originalitet, något som värderas och uppskattas allt mer i dagens samhälle.
Om man tänker till kring färgernas betydelse brukar lila vara kulören som symboliserar makt, rikedom och framgång.
Om vi “klumpar ihop” alla lila kulörer som en enhet så är lila en färg som många har väldigt svårt för. Men i måttliga mängder livar lila upp de mörkt gröna tonerna och passar riktigt bra tillsammans med turkos, ljust gul och teal (blågrön). Akzo Nobel utser även de årets kulör varje år och 2014 har de valt just kulören Teal.
Radiant Orchid är perfekt att plocka in på detaljer och accessoarer för att liva upp en en inredning i gråa och beiga toner. Djärv och energigivande utan att ta över. Vågar du lila? Jag tror jag avstår, men man ska ju aldrig säga aldrig…

Formex våren 2014 - Day Dream

Foto: Pantone
Skärmdump: Formex

Total
0
Shares
5 comments
  1. Vår granne går klädd i den färgen jämt, från topp till tå. Inte så snyggt… men nu blir hon ju trendig :) Tror själv att jag avstår. Världens fulaste färg ju! Urk :)

    1. Ja, lila är onekligen en “svår” kulör. Härligt med en trendriktig granne. ;) Enda gången jag målat lila var år 2000 när jag målade delar av vårt badrum lila i vår hyresrätt. Kan ju tillägga att drygt 8-9 år senare åkte jag nattbussen hem från stan och fick en överförfriskad okänd man sittandes bredvid mig som drog sitt livs historia. Det visade sig att han bodde i min och makens lägenhet som vi hade flyttat ifrån 2001. Och badrummet var fortfarande lila. Ha, ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.