Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Tapetsering pågår - fixaodona.se
Jag hade lovat mig själv att vardagsrummet skulle vara tapetserat innan jul. Sagt är sagt! Med tre dagar tillgodo kunde jag bocka av projekt tapetsering av vardagsrum, även om det innebar att jag var tvungen att ta till sena kvällen och en bit av natten för att hinna med. Men för en nattuggla som mig så är den tiden på dygnet inga problem, det är då jag jobbar som bäst och får vara helt ostörd från övriga intryck. Här kommer några gryniga mobilbilder under arbetets gång.

Nu njuter jag och resten av familjen av vårt nya vardagsrum. Än är det en hel del inredande och detaljer kvar, men bara att få upp tapeten på väggarna gjorde mycket för skapa den klassiska och ombonade känslan jag var ute efter. Jag är löjligt nöjd! Jag har spanat tapet till vardagsrummet i över två år och äntligen hittade jag tapeten som bara skrek “välj mig”. Magkänslan sa ja på direkten och då är det bara att köra! (Tapeten är grårutig och kommer ur kollektionen Eco Dimensions från Eco Wallpaper.)

Eftersom jag lade ner mycket tid på underarbetet när vi flyttade in i huset sommaren 2011 så behövde jag bara spackla och slipa några små skruvhål innan jag körde igång med tapetseringen. Ett stort tack till mig själv att jag var så noggrann när jag rev tapeter, spacklade och slipade väggar, satte renoveringstapet och målade i hela huset. Nu, när jag äntligen är redo att tapetsera väggarna här hemma så blir det minimalt med underarbete, det är bara att gå direkt på tapetseringen.

Vill du se fler bilder från hur vårt vardagsrum förvandlats sedan vi flyttade in så hittar du det här. Fler glimtar från vardagsrummet dyker upp på min Instagram @fixaodona så följ mig gärna där om du vill!

Mobilfoto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
0
Shares
2 comments
  1. God fortsättning!
    Det blir jättesnyggt! Jag känner igen mig, inte i ditt hus eller tapeten som sådan, utan det här med att stanna uppe länge och tapetsera. Eller rättare sagt, jag känner igen min fru i det. Känns som att man knappt vågar gå och lägga sig. När man vaknar är det ett nytt rum som är tapetserat;-)

    Kram!

  2. Läckert! Här kör jag underarbete och min man tapetsering. Efter att försökt att hjälpas åt har vi delat upp arbetsuppgifterna och det har sina fördelar. Man får inte kritisera eller komma med “goda råd” och man måste ställa upp som hantlangare. Inte för att vi brukar bli speciellt osams, men det blir lätt trångt och rörigt annars och man skärper till sig lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.