Välkommen!


fixa&dona är en blogg om inredning. Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

fixa&dona-bloggen drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: hildur@hildurblad.se

Följ fixa&dona
Follow

INSTAGRAM
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/3/0/hildurblad.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 245
Arkiv

Så snart ett nytt år gjort sitt intåg lanseras ett stort antal nya tapetkollektioner. Skulle nu inte tapeterna få ditt hjärta att klappa lite extra eller om du inte är på jakt efter något nytt till väggarna där hemma kan man allt som oftast  hitta inspiration i miljöbilderna. Häromdagen bloggade jag om Carl – en randig tapetkollektion från Sandberg. Nu är det dags för ännu en tapetnyhet från Sandberg som finns ute i butikerna från och med den 1 februari. En tapetkollektion som fått namnet Grace.

I tapetkollektionen Grace har Sandbergs inspirerats av den svenska Art Deco-perioden och återberättar den, men i en modern tappning. Färgerna går i milda pasteller med kontraster i svart och guld som passar perfekt med dagens inredning.

Nedan kan du läsa Sandbergs egna beskrivningarna kring några av de olika tapeterna i kollektionen. Jag älskar att få läsa om storyn bakom ett mönster. Det tillför ytterligare en dimension till upplevelsen av tapeten. Storytelling – ett sätt att skapa mervärde.

Grace Kungsholm - från Sandberg
Passagerarfartyget M/S Kungsholm byggdes 1928 och trafikerade sträckan Göteborg – New York. Greta Garbo var en av alla passagerare som kunde njuta av den fantastiska inredningen som visade det bästa av svensk konstindustri och svenskt konsthantverk. Tapeten Kungsholm är inspirerad av ett mönster från denna båt, och är ett storslaget grafisk mönster. Design: Sissa Sundling

Grace Otto - Sandberg
Otto är inspirerad av ett vackert mönster som fanns på en av amerikabåtarna som kryssade mellan Göteborg och New York åren 1920-1930. Den diskreta rutan har en supermodern känsla med sin skavda look och finns i sex färgställningar. Design: Karolina Kroon

Grace Mimi - Sandberg
Stoppade möbler med nitar var vanliga i lyxiga miljöer på 20-talet. Tapeten Mimi med sina mjuka former skapar atmosfär och uppmuntrar till trivsamt umgänge. Design: Sissa Sundling

Grace - Sandberg
Det ”glada tjugotalet” utmärktes av en kulturell och social dynamik och nöjeslivet frodades i metropoler som New York, London, Paris och Berlin. Fjäderplymerna i tapeten Grace för tankarna till bubblande champagne, grafisk art deco, flärd och lyx. Design: Karolina Kroon

Grace René - Sandberg
Detta stora sirliga mönster är ett typiskt Art Deco mönster, grafiskt enkelt, men ändå intrikat. Tar plats på väggen, ger ett sobert elegant uttryck. Design: Sissa Sundling

Foto: Sandberg Tyg & Tapet

Total
0
Shares
3 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.