ikea_ps_soffa_natur_inspiration_1
Just nu (eller nåja, sedan en ganska lång tid tillbaka) har jag varit allt annat än en flitig bloggare. Du ska bara veta att jag ofta tänker på dig som troget kikar in på bloggen dag efter dag i förhoppning om att hitta ett nytt blogginlägg. Jag är så otroligt tacksam för var och en av er som hittar hit och som återvänder. Därför får jag såklart en rejäl dos dåligt samvete av att bloggen inte får den uppmärksamhet den förtjänar. Det är så galet mycket med jobb och hockey att det knappt finns tid över att tänka en vettig tanke. Och de få pauser som finns måste jag helt enkelt passa på att vila hjärnan lite från kreativa funderingar.

Med en liten förklaring kring min frånvaro och med mål och förhoppning om tätare uppdateringar framöver vill jag idag dela med mig av två bilder på temat “magkänsla”. I senaste podden (nr 12) pratar jag och Sara kring det här med magkänslan och hur man kan använda sig av den när man inreder sitt hem. Därför tänkte jag det kunde passa bra att jag delar med mig av två bilder som min magkänsla säger tummen upp till.

Vi är ju alla väldigt olika när det gäller “tillvägagångssätt” när vi inreder våra hem. Som vanligt finns det inga rätt eller fel. Men det är alltid intressant att reflektera över sitt eget beteende och vad magkänslan säger. Jag är mer den planerande typen som sätter stilen (ramarna) först. Därefter jobbar jag vidare med detaljerna. Jag tror det till stor del beror på min yrkesroll och typen av inredningsuppdrag jag jobbar med och dessutom är som allra bäst på. Jag är en fena på att rodda stora projekt rent praktiskt, tänka smart ekonomiskt, att skapa struktur och funktion och att hitta stilen åt kunden/uppdragsgivaren. För egen del har det varit väldigt värdefullt att reflektera kring varför jag tycker si eller så om en bild eller inredning och uppmanar verkligen till att göra detta om du vill lära dig mer om inredning. Först när jag reflekterar över varför jag reagerar som jag gör kan jag dra slutsatser som jag kan lära mig något av och använda i andra inredningssammanhang. Oavsett om det gäller inredning till mig och mitt eget hem eller om det är ett uppdrag jag jobbar med.

Nåväl. Vad var det då som magkänslan sade “ja” till i dessa bilder?

1. Färgskalan

– Kombinationen grå och beige känns väldigt tilltalande och skänker värme till inredningen.
– Gröna toner (kraftigare grön i växten och grågrön som syns på lådan) som skapar kontrast till den i övrigt lågmälda färgskalan.

2. Känslan
– Vitlackad metall på soffbord, soffa och golvlampa (översta bilden) skapar enhetlighet och bidrar till en modern känsla.
– Kontrasten mellan gammalt och nytt.
– Struktur och sömmar på soffan som tillför det där lilla extra.

Ja, svårare än så behöver det inte vara. Nu bär jag med mig de här tankarna kring vad som i mitt tycke är ett tilltalande slutresultat och vem vet. Kanske är det något jag använder mig av i mitt eget hem eller så är det idéer jag applicerar på något av mina inredningsuppdrag. Vilket som så har jag satt ord på vad magkänslan säger mig – och det är ett av mina arbetsverktyg som jag har stor tilltro till när jag jobbar kreativt med att sätta samman ett inredningsförslag.

Lyssna gärna till vårt senaste poddavsnitt på temat “Magkänslan” så får du höra mer kring mitt och Saras resonemang kring detta. Som vanligt inget rätt eller fel utan bara funderingar och några konkreta tips.

ikea_ps_soffa_natur_inspiration_2
Foto: Ragnar Ómarsson/IKEA Livet Hemma

Total
0
Shares
4 comments
 1. Fint om magkänsla!

  Du gör helt rätt prioriteringar så sluta slösa energi på att ha dåligt samvete för bloggandet. Jag resonerar som så att bloggande är lite som allt annat i livet, det går upp och ner. Ta hand om dig och skriv inlägg när du har tid och tycker det är roligt. Jag blir lika glad varje gång det dimper ner ett inspirerande inlägg, vilket jag misstänker fler än mig blir, så jag försvinner inte härifrån i första taget :)

 2. Bra tips! Håller med om att magkänsla är otroligt viktigt. Har gjort misstaget att lyssna allt för mycket på vad andra tycker om mina “galna” idéer med följd att resultatet inte blev riktigt så som jag egentligen ville. Men dom gånger som man verkligen litar på sin magkänsla och kör på till 100% brukar bli dom gånger som man verkligen skapar något man älskar under en lång tid.
  Sen kan det ju vara svårt som du skriver att veta vad det egentligen är som gör att man gillar en viss stil/bild. Så ska absolut testa din metod och se vad jag kommer fram till :)

 3. Ja, vad ska man säga?
  Det kvittar om du inte bloggar så ofta. När du
  gör det gör du det som en Gud. Eller Gudinna.
  Låter det vara osagt. Bra är det. Riktigt bra.

  Är så innerligt imponerad över ditt sätt att rodda
  projekt. Fantastiskt!

  Jag har också magkänsla. Den säger att Hildur
  är en bra jäkla kickass-förebild. Jag går på den.

  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.