I slutet av veckan lanserar Alcro sina fyra kulörtrender för 2016. Det som är så bra när färgleverantörer presenterar sina trender och nya färgkartor är att kulörerna oftast är framtagna för att passa med varandra – både inom respektive trend men även trenderna sinsemellan. Något som underlättar vid kulörvalet, även om provmålning alltid är att rekommendera eftersom det händer väldigt mycket med en kulör beroende på vad den omges med.

Utan att fundera alltför mycket och bara titta på bilderna kan vi snabbt konstatera att 2016 kommer att innebära mycket mer färg än vi sett tidigare och mycket grönt och blått – precis som jag rapporterade om här i min sammanställning av höstens kulörtrender. De fyra trenderna Nordisk Pastell, Studio Blå, Gröna Drömmar och Miami Déco har tolkats av Saša Antić och en del av det kreativa resultatet hittar du nedan. 

Nordisk Pastell

Kanske den kulörtrenden som är enklast att ta till sig för många av oss med sin ljusa, milda färgskala innehållande smutsiga pasteller. Jättefina kulörer att mixa med vitt och ljust trä.

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se

Studio Blå

Blåa toner är något som vi sett en hel del av tidigare och framöver blir det ännu mera blått. Att blanda olika blåa toner blir både vackert och effektfullt. Riktigt snyggt tillsammans med mörkt trä och svart för att skapa kontrast.

Trend: Studio Blå - Alcro - fixaodona.se

Trend: Studio Blå - Alcro - fixaodona.se

Trend: Studio Blå - Alcro - fixaodona.se

Gröna Drömmar

Grönt, grönt och ännu mera grönt. Min egen favorittrend. Jag älskar gröna toner – men mest de kalla, de som drar åt blått. Är du inte sugen på att måla väggarna gröna – satsa på växter eller att måla möbler eller inredningsdetaljer i skönt grönt.

Trend: Gröna Drömmar - Alcro - fixaodona.se

Trend: Gröna Drömmar - Alcro - fixaodona.se

Trend: Gröna Drömmar - Alcro - fixaodona.se

Miami Déco

Denna trend är inspirerad av Art Déco, en stil som ligger till grund för mycket av det vi kommer se inom inredningen framöver. I Sverige och Europa var stilen mest populär under 1920-talet men i USA höll den i sig till början av 1950-talet, något som syns på många byggnader i Miami, längs med Ocean Drive. Därav namnet på trenden. Art Décons kännetecken är att man vill framhäva det individuella och exklusiva som en motreaktion till industrialisering och massproduktion. Inom Art Déco använder man geometriska former och mönstren är symmetriska. Färgerna är starka och kontrasterande.

Trend: Miami Déco - Alcro - fixaodona.se

Trend: Miami Déco - Alcro - fixaodona.se

Trend: Miami Déco - Alcro - fixaodona.se

Även Anette/Inredningshjälpen har bloggat om trenderna. Här hittar du ännu fler bilder och hennes kommentarer kring kulörtrenderna.

Pressbilder: Alcro | Styling Saša Antić

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.