Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se
Alcro ad.16

Att måla ett eget mönster på väggen är ett bra sätt för att skapa ett blickfång i rummet, binda ihop färgskalan eller helt enkelt bara skapa något utöver det vanliga. För att få ett perfekt resultat finns det några tips och trix att använda sig av.

 

Så målar du skarpa kanter

Laservattenpasset är ett av mina absoluta favoritverktyg. Lika användbart när det är dags att sätta upp saker på väggarna som för att få en linje på väggen att tejpa efter när det är målningsdags. Självklart går det bra att använda ett vanligt vattenpass också, men det tar lite längre tid.

Så målar du skarpa kanter  - fixaodona.se
Med ett laservattenpass sparar du tid. Du minimerar mätandet och slipper rita upp en linje på väggen att tejpa efter.
Så målar du skarpa kanter  - fixaodona.se
1. Försegla kanten med bottenfärgen. 2. Måla två lager med färgen du valt. 3. Riv bort tejpen direkt efter andra lagret. Resultatet: superskarp kant!

1. Använd en maskeringstejp av bra kvalitet. Måla med samma färg som du tejpat över för att försegla kanten. På det viset är det den gröna färgen som kommer att leta sig in under kanten. Låt torka!

2. Måla över kanten med den ”rätta” kulören, den kulör du valt. Riv bort tejpen så snart du målat färdigt (innan lager två av den vita färgen torkat).

3. En perfekt och knivskarp kant.

 

Så målar du en cirkel

Slå i en liten spik i centrum av cirkeln. Knyt fast en tråd eller snöre i spiken och en blyertspenna i andra änden av snöret. Ju längre snöre, desto större cirkel. Tänk på att försöka hålla pennan i samma vinkel varvet runt.
När du ska måla något på väggen med böjda former är kurvtejp som jag kallar den ett bra hjälpmedel. Kurvtejpen är en creppad maskeringstejp som går att göra böjda former med. Om du använder kurvtejpen och även tillämpar skarpa-kanter tricket så har du alla förutsättningar för att få ett riktigt snyggt slutresultat.

 

Tesa Flexible - perfekt till runda former

 

 

Nordisk Pastell ad.16 - fixaodona.se
Alcro ad.16
Total
2
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.