Styling Sasa Antic Foto: Kristofer Johnsson för ELLE Decoration UK
Svalt och elegant. Styling: Sasa Antic Foto: Kristofer Johnsson för ELLE Decoration UK

I höst är blått mer populärt än på länge. Efter en rejäl överdos av blått i början av 2000-talet har jag inte velat ha en endaste blå pryl här hemma. Men sedan ett år eller två så finns det en hel del blått i vårt funkishus och det tänkte jag skulle få stanna kvar ett bra tag framöver.

Blåa toner fungerar lika bra hemma hos dig som gillar att inreda med enkla, raka former med en modern känsla som hos dig som gillar att inreda med gamla möbler och naturmaterial.

Vill du skapa en sval, elegant känsla?
Kombinera det blåa med modern design, raka former och material såsom marmor, metall och neutralt grå kulörer så får du en sval och elegant känsla.

Vill du ha en varm och välkomnande känsla?
Välj en blå som drar åt rött, istället för åt grönt så får du en varmare blå. Kombinera det blå med varma neutraler, gula nyanser och naturmaterial såsom trä och skinn så får du en varm och skön känsla.

Eco Wallpaper Simplicity
Tapetmönster designat av Emma von Brömssen. Hittas i kollektionen Simplicity från Eco Wallpaper som lanseras i mitten av november.

I veckan smygvisade Eco Wallpaper sin nya tapetkollektion Simplicity som lanseras i mitten av november. Här hittar du såklart också lite blått.

Jotun lanserade tidigare i höst en helt ny färgkarta indelad i tre olika teman. Temat Reflections of Time innehåller eleganta blåtoner som bildar en fin bakgrund till både arvegodset och designklassikern.

Jotun Lady 4477 Deco Blue
Kombinera blått med varma metaller och gula nyanser för en varm känsla. Foto: Jotun
Jotun Lady 4618 Kvällshimmel
Måla både väggar, dörrar och snickerier i samma kulör – men variera glansen. Elegant och effektfullt! Foto: Jotun

 

Färgsättningstips! Det blir allt vanligare att måla snickerier och dörrar i en annan kulör än vitt. Kanske är det dags att prova att måla både väggar, dörrar och snickerier i samma kulör  och istället skapa kontraster genom att variera glansen på färgen?

 

Bild 1 Styling Saša Antić | Foto Kristofer Johnsson för ELLE Decoration UK  | Bild 2 Lundin Fastighetsbyrå | Bild 3-4 Jotun | Styling Kråkvik D’Orazio

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.