Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se
Nya skenor fixar tröga lådor i gammalt kök.

Alltfler börjar att ifrågasätta beteendet att riva ut ett fullt fungerande kök för att man inte är nöjd med bänkskivan, skåpluckorna eller beslagen. Att budgetrenovera köket ligger i tiden och är dessutom smart både för plånboken och ur ett hållbarhetsperspektiv. Dessutom kanske du är lycklig innehavare av ett gammalt funkiskök eller 50-tals kök av hög kvalitet som egentligen skulle fungera alldeles ypperligt länge till efter några tekniska uppdateringar, ny färg och några nyinköp. Sen får man inte heller glömma charmen och känslan som ett gammalt, gediget kök bidrar med.

Så, har du ett gammalt kök med massiv stomme och massiva träluckor tänkte jag passa på att tipsa om vad min bror hittat på i deras kök. Deras plan är att behålla det gamla 50-tals köket men att slipa av all gammal färg på stommar och luckor. Sen ska köket målas i en grågrön kulör och stommarna i vitt. Den befintliga bänkskivan med virrvarr-mönster ska bytas ut till en ny fräsch skiva med samma mönster. På golvet ska det läggas ett rutigt Marmoleum Click-golv.

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Men innan det är dags för slipning, målning och renovering av köket så har min bror sett till att de kärvande lådorna rullar lätt genom att sätta dit nya lådskenor.

Lämpliga sökord; expansionsbeslag, lådbeslag, lådskenor, teleskopskenor, rullskenor (här hittar du flera alternativ)
Min bror beställde beslag på Ebay – tydligtvis blev det en billigare lösning.
Sökord: drawerslides

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Även några av bänkskåpen har uppdaterats med ett mer funktionellt innehåll som skapar koll på förvaringen. Här passade de utdragbara lådorna med glasfront tillhörande PAX-serien från IKEA fint.

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Är du sugen på liknande beslag så hittar du flera alternativ hos Byggfabriken. Kolla här.

 

Total
26
Shares
1 comment
  1. Verkligen fint! Precis något sådant jag har tänkt mig i min 5o-talare! Har precis samma lådor och skåp. :) Måste bara höra om det faktiskt är så att han har flyttat in sidorna i lådorna för att få plats med teleskopskenorna? Och jag hittar inte heller såna KOMPLETT-lådor med den begränsade bredden. Kanske har utgått? Eller är de månne “moddade”, de också? Eller så är hans skåp kanske bara lite bredare än mina helt enkelt. Skenet kan bedra.. :) Hursom helst.. Väldigt inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.