Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Colours in Nyköping - fixaodona.se

Jag har precis kommit hem efter tre dagar i Nyköping. På hockeycup, vad annars. Med tanke på hur många städer jag besöker på cuper och matcher så har jag startat upp ett nytt fotoprojekt. Ett projekt där jag tänkt mig att dokumentera staden utifrån dess färgsättning. Med pauser mellan matcher så tillåter det såklart ingen större research att tala om, utan det är första intrycket och känslan som får tala när jag ger mig ut med min kamera.

Nyköping visade sig vara en synnerligen spännande stad som bjöd på en rejäl dos inspiration när det gäller både kulörval och hur man valt att färgsätta husen. Se själv!

Colours in Nyköping - fixaodona.seColours in Nyköping - fixaodona.seVarför målar man inte hus i flera olika kulörer egentligen? Det här tycker jag var riktigt snyggt och dessutom går det att knycka några tips inför när det är dags att måla sitt eget hus utvändigt. 
Colours in Nyköping - fixaodona.seColours in Nyköping - fixaodona.seGult, terracotta, rosa, grön, beige och brunt var dominerande kulörer. Snyggt när man valt en kulör till bottenplan och sedan en annan kulör till övriga våningsplan. Ännu snyggare när man valt olika kulörer till de ihopbyggda huset. Riktigt inspirerande! 
Colours in Nyköping - fixaodona.seColours in Nyköping - fixaodona.seFlera kulörer på ett och samma hus. Med flera färgfält bröts fasaden upp i olika våningsplan och delar. Colours in Nyköping - fixaodona.seEn blandning av kulörer skapar en levande känsla. Inte alls sådär trist och förutsägbart som många områden färgsätts idag. Härligt att man vågat mixa både färgskalor och material. 
Colours in Nyköping - fixaodona.se
Två höga “polkagrisar” tornade upp sig vid Rosvalla – Nyköpings Arenor. Betydligt roligare byggnad att betrakta utifrån än om den färgsatts på ett mer traditionellt sätt.

Foto Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.