Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

DIY: Blomdekoration - fixaodona.se

Det finns inte mycket som slår blommor för att piffa till dukningen när bordet ska dekoreras. Fixa dina egna blommiga bordsdekorationer. De är förvånansvärt lätta att göra och passar lika bra till alla slags kalas och festligheter som när du vill duka extra fint. Bestäm själv hur de ska se ut!

Så gör du personliga blomdekorationer


Du behöver:
Kartong, gärna wellpapp
Lim
Oasis
Blommor


Såhär gör du:
1. Börja med att rita formen/bokstaven/siffran på ett papper för att få till bra proportioner. Använd den sedan som mall till kartongen.

2. Klipp ut alla delar och tejpa ihop dessa för att skapa en stabil form. Fördelen med wellpapp är att det är lätt att forma siffror/bokstäver med runda former.

DIY: Blomdekoration - fixaodona.se

3. För att dölja tejpen kan du måla kartongen med hobbyfärg, men tänk då på att använda en tejp där färgen fäster.

4. Täck insidan med folie för att skydda kartongen mot väta.

5. Skär ut oasis i passande storlek till formen. Blötlägg oasisen i en skål med vatten. Tänk på att inte trycka ner oasisen under vattnet för då kan det bli luftbubblor och den blir inte blöt rakt igenom. När den sjunker är den tillräckligt blöt.

DIY: Blomdekoration - fixaodona.se

6. Placera den blötlagda oasisen i formen och sätt i valfria blommor. Blad och strå är fint att fylla ut med. För att blommorna ska hålla så länge som möjligt sprayar du vatten på blommorna så att oasisen håller sig fuktig.

DIY: Blomdekoration - fixaodona.se
Tips!
Är stjälkarna väldigt tunna är det bra att göra hål i oasisen med en sticka innan du sätter dit blomman. Oasis finns att köpa i blomsterhandeln och i de flesta matbutiker. Behåll de långa stjälkarna om du vill ha en bordsdekoration med höjd. Men välj då blommor med lite grövre stjälk.

DIY: Blomdekoration - fixaodona.seDIY: Blomdekoration - fixaodona.se

Foto Hildur Blad | Styling Hanna Löwing

 

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.