Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

S3010-B30G - fixaodona.se

 

Trogna läsare av denna blogg vet att jag är en riktig “färgnörd”.  Senaste veckan har jag haft ansvaret för en färgaffär och det finns i mitt tycke inte mycket som slår att få hjälpa rådvilla kunder att navigera rätt bland kulörprover och tapetkartor i jakten på färgen eller tapeten som utifrån rådande förutsättningar och önskat slutresultat är rätt val, även om det inte alltid tycks så vid första anblick.

Jag älskar det som en kulör kan tillföra till känslan i ett rum eller miljö. Genom att välja kulörer med omsorg kan du t ex få ett stort rum att kännas mysigare eller ett litet rum att upplevas större. Utan att byta ut en enda pinal i ditt rum kan du enbart med hjälp av kulören på väggar och tak helt förändra upplevelsen av rummet.

Det är svårt att kommunicera kulörer utan någon form av system. Vi har alla olika färgreferenser och äppelgrön eller himmelsblå är med allra största sannolikhet inte samma gröna eller blåa för dig som för mig. Så, för att få ett gemensamt språk använder man sig inom inredning av NCS-systemet.

När du knäckt koden i NCS-systemet kan du;
– Skapa matchande färgkombinationer utifrån NCS-beteckningar.
– Förutse vad som kommer att hända med kulören beroende på ljuskälla, rummets väderstreck och omgivande kulörer.
– Snabbare hitta rätt kulör – den som blir precis så som du hade sett framför dig, även om det lilla färgprovet du ser framför dig visar på något annat.

 

PSST…

Har du upplevt hur svårt det kan vara att hitta rätt bland färgproverna?  Vill du lära dig mer om hur du hittar just den där kulören som blir precis sådär som du hade sett framför dig?
Anmäl dig då till mitt nyhetsbrev – för inom några veckor lanserar jag en webbkurs där du bland annat får lära dig just detta! Dessutom lanserar jag en kurs i hur du gör digitala moodboards.

Maila hildur@hildurblad.se och skriv NYHETSBREV i ämnesraden så missar du inte när nya kurser släpps, lanseringserbjudanden och en dos inspiration, tips&trix och kunskap – enbart för dig som prenumererar på nyhetsbrevet. Mitt mål och förhoppning är att nyhetsbrevet ska bli något du ska se fram emot.

Och, skulle du ha önskemål eller förslag på sånt du skulle vilja lära dig mer om så får du gärna skriva några rader om det också när du ändå mailar mig. Det uppskattas verkligen!

Total
2
Shares
1 comment
  1. Å så spennende. Lage moodboard på Ipad hadde vært tingen, uten at det tar all verdens tid og er praktisk med at man kan lagre forskjellige tema for hvert rom. Jeg vet ikke en gang hvordan man lager moodboard på Mac, som jeg også har ved siden av Ipad.
    Dette ønsker jeg gjerne å høre mer om å melder meg på nyhetsbrev fra deg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.