Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Nordsjö Tinova UV Super Terrace
Sätt färg på uteplatsen med en pigmenterad olja. Foto: Nordsjö

Vilket ljuvligt väder vi haft i helgen. Med värme och sol börjar säkert du, precis som jag fundera över vad som ska göras utomhus. Nåt man kan börja med, medan man funderar är att tvätta. Antingen enbart för att rengöra och fräscha upp ytorna eller för att tvätta inför målning. Det många brukar börja utesäsongen med är att rengöra och olja uteplatsen.

Olja altangolv

Oljan förhindrar fuktinträngning och sprickbildning och ytan blir fräsch och får lyster.

1. Låt virket torka ordentligt efter tvätt – fuktkvoten får inte vara över 16% när du målar. Vilken typ av rengöringsmedel du väljer beror på om virket är gammalt eller nytt.

2.
 Dygnstemperaturen måste komma över 10 grader innan det är lämpligt att olja. Sen är det fritt fram att gå loss med penseln.

3.
Förutom att en pigmenterad olja verkligen kan lyfta uteplatsen till en ny nivå står sig en pigmenterad olja längre än en naturell och du slipper olja lika ofta.

4.
 Utgå från kulören på fasaden när du väljer färg på oljan. Men tänk på att mörka ytor blir betydligt varmare än de med en ljusare kulör. Så om du har ett stort trädäck som ligger i direkt solsken rekommenderar jag dig att tänka över kulörvalet en extra gång innan du bestämmer dig.

5.
 Köp en olja av hög kvalitet för att minska intervallet mellan oljningarna. Det är stor skillnad på olja och olja. Och arbetsinsatsen är ju densamma oavsett oljans kvalité.

Nordsjö Tinova UV Super Terrace
Kulör Unnen – Nordsjö Tinova UV Super Terrace

Foto Nordsjö

Total
0
Shares
1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.