Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Alcro Designers Inredningskollektion

Färg- och tapetnyheter får alltid mitt inredarhjärta att klappa lite extra. En nyhet är att Alcro lanserar en ny uppdaterad version av Alcro Designers Inredningskollektion (ad.inredningskollektion). Från att tidigare ha innehållit 264 kulörer så har man nu minskat ner antalet kulörer till 154 (en tredjedel av kulörerna är helt nya) och satsat på en samling bas- och accentkulörer med målet att göra kulörvalet både lättare och kanske gör att du som längtar efter mer färg vågar mer nästa gång det är dags att måla om där hemma.

 

Vitt är och kommer alltid att vara populärt, även om alltfler väljer att måla med gråa toner istället. Trenden just nu bjuder också på gråbeige (greige) toner som baskulör vilket hänger ihop med att brunt börjar synas alltmer. Rosa och vinröda toner är också väldigt populära just nu och därför har Alcro satsat på att välja ut kulörer ur den färgskalan som fungerar på stora ytor. Grönt och blått är fortsatt populärt och den nya färgkartan innehåller även dessa färgskalor.

 

Alcro Designers Inredningskollektion

Trött på de trista, vita elementen? Måla in elementet i samma kulör som väggen så syns det inte lika mycket.

 

Alcro Designers Inredningskollektion

 

Behöver köket en uppfräschning? Med några lager färg kan du hyfsat snabbt och relativt billigt skapa en helt ny känsla i köket. Varför inte satsa på olika kulörer till över- och underskåp för en ännu större effekt.

 

Alcro Designers Inredningskollektion

Måla in listerna i samma kulör som väggen. Det blir extra effektfullt om du väljer en mörkare kulör till väggarna eller om listerna helt enkelt mår bättre av att döljas. Tänk på vilka väggar du ser samtidigt när du färgsätter ditt hem och försök hitta en gemensam nämnare – då blir resultatet som bäst!

 

Vill du lära dig mer om hur du hittar rätt kulör till väggarna? Då rekommenderar jag webbkursen “Sätt färg på väggarna” som varit väldigt uppskattad. Här kan du läsa mer om mina kurser.

 

 

Kulörer bild 1: Tak 712. Landsort | Väggar 718. Chianti och 759. Fudge | Fönsternisch 3. Alabaster
Kulörer bild 2 och 3: Vägg 722. Lättja | Överskåp 877. Paviljong | Underskåp 14. Såpa
Kulörer bild 4: Vägg och list 715. Skymning | Bortre rum 732. Butelj | Inre rum 881. Cement

 

Pressbilder Alcro  | Foto Jonas Ingerstedt | Styling Jill Windahl

Total
0
Shares
2 comments
  1. Tänk att man kan älska bilder som dessa så mycket och sedan vända sig om och inse att verkligheten här hemma är oootroligt långt därifrån :)

    1. Håller med dig! ;) Men, kanske också det som är tjusningen. Att ha en stil som man själv gillar att inreda med och en stil som man tycker är tilltalande på bild. Känns som ett hållbart sätt att inreda på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.