Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Sovrum – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Gårdagen tillbringade jag till största delen ute på Älvsjö-mässan för premiärdagen av Stockholm Furniture & Light Fair. Jag bestämde mig för att mjukstarta mässveckan och struntade i att fotografera och fokuserade istället på att vandra mässgång upp och ner för att få en övergripande känsla samt att ta mig tid till att prata med alla bekantingar. Men fler bilder från mässan och designveckan och mina samlade intryck kommer så småningom – jag ska ju inte åka hem förrän på fredag. Så håll utkik här på bloggen och min Instagram @fixaodona om du vill se mer.

 

En sak jag inte kunde låta bli att fotografera dock var Lotta Agatons trendutställning Contrasts, som höll till en ena hörnet av C-hallen. Väl värt en omväg! Det här är precis sånt som jag gillar personligen. Enkelt och avskalat utan att kännas tomt. En mix mellan produkter, material och former. Härliga kulörer och färgkodat. Inspirerande helt enkelt!

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Arbetsrum – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Om man ska säga något inledande så kan vi konstatera att gränserna mellan hemmiljö och det offentliga rummet suddas ut. Detta visar sig både i typen av produkter som designas samt sortimentsmixen. Allt blandas.

Utställningen var uppdelad i flera rum; badrum, vardagsrum, kök, matplats, arbetsrum och sovrum. Offentliga miljöer inreds idag ofta “aktivitetsbaserat”. Det vill säga man skapar olika typer av miljöer där man själv kan välja sin arbetsplats för stunden beroende på vilken uppgift som ska lösas och om man ska jobba på egen hand eller i en grupp.

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Matplats – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Kök – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Monokromt kök i sandfärgade toner och svart som kontrast. Elegant.

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Svartvit fotokonst – jag gillar!

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Badrum – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Förutom att badrummet bestod av min favoritfärgskala – gröna toner så hade Lotta även använt sig av mitt favoritkakel från Mutina. Jag fastnade för just detta kakel redan förra året och det är fortfarande favorit nummer ett när det kommer till att välja kakel till vårt nybygge. Så inspirerande!

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Älskar väggfärgen – Grön Granit från Alcro. Superfin tillsammans med svart och andra gröna, sköna toner.

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se
Vardagsrum – Trenduställning Contrasts by Lotta Agaton

Contrasts by Lotta Agaton Trend Exhibition - fixaodona.se

Foto Hildur Blad

Total
4
Shares
1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.