Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Nu känns det verkligen som om hösten är här. Det blir mörkt allt tidigare på dagen och temperaturerna sjunker. De allra flesta tillbringar mer tid inomhus. Men långtifrån alla som längtar efter den här tiden på året. Då får man ta till alla medel för att göra hösten mer trivsam.

Tricket är att tänka färg, textur och ljus. I dagens YouTube-klipp delar jag med mig av mina tips för att skapa mer höstmys där hemma och få vårt hem att kännas både varmare, mysigare och mer ombonat.

Hur gör du för att skapa höstmys där hemma? Berätta gärna!

Total
1
Shares
2 comments
  1. Håller på välja nyans att måla med i nytt hus. Valt golv i lime oak light beige. Är ljust men med gula och en del röda pigment i. Men det ser ljust ut. Ska ha vita köksskåp voxtorp dvs kritvita. ( Lika m foder dörrar.) Det svåra som gör jag inte får ihop allt är att jag vill ha en ljust grå betongmönstrad bänkskiva Ekbacken fr IKEA och vad väljer jag då för nyans grå på väggarna? Ska ha vitt kakel över diskbänken. Köket är av mindre modell som behöver det vita. Men fönster vägg o vägg bakom bord ska målas. Sen håll och vardagsrum behöver hänga ihop så nyanser blir i samma ton men tex ljusare! Bänkskiva är ncs 2500-n. Är orolig golvet ska se gulare ut om jag väljer en N nyans!

  2. Hej Eva!
    Ursäkta mitt sena svar – jag har varit på resande fot utan tillgång till mina sociala medier. Men, nu så… hoppas det inte är för sent.
    Jag skulle föreslå att du testar att måla med en svagt gråbeige kulör på väggarna, med litet inslag av gult för att passa bra med golvet. Så att väggarna får en ton nånstans mittemellan golvet och den neutralt gråa och kritvita som du tillför i köket. Mitt förslag att titta närmare på är S2002-Y – då bryter det tillräckligt i mörkhet mot köket – så att det blir kontrast mellan det vita och väggfärgen. Möjligtvis att du skulle kunna testa S1002-Y också, om du vill ha det ljusare. Exakt hur färgen kommer te sig beror ju också på vilket väderstreck rummen ligger i. Lycka till med ert nya hus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.