Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-226
Jaha, då kommer ytterligare ett inlägg gällande vardagsrummet. Denna gång gäller det golvet. I nuläget finns ett gammalt (från slutet av 60-talet när huset byggdes) parkettgolv som är i stort behov av en slipning. Men eftersom jag inte är särskilt förtjust i golvet så är det inte något alternativ att slipa och därefter lacka golvet. Utan nu är det laminat som gäller. Parkettgolv går bort eftersom det är känsligare för repor och tappade saker, vilket förekommer titt som tätt med två barn i hushållet. Först funderade jag på ett klassiskt eklaminat men det kändes alldeles för slätstruket. Säkerligen fint men inget som jag vill ha. Och eftersom vi har grå/svart golv i köket och numera svart golv i storebrors rum skulle det passa finfint med ett svart eller vitt golv. Jag vill att golven skall vara enhetliga. Jakten gick vidare… till sist hittade jag Modern Tile Collection från Pergo. Denna golvkollektion innehåller laminatplattor i storleken 396x396mm. I katalogen verkade både det svarta och vita golvet lovande. Och i början av förra veckan fick vi golvprover till jobbet. Plattorna fick följa med hem och lades ut på golvet. Svart? Vitt? Båda plattorna är helt "enfärgade". Dvs. ingen melering. Helt i min smak! Till sist beslutade jag mig för det svarta golvet. Tror det blir bäst mot den vita soffan som snart anländer och till de vita skåpen. Dessutom är ju tre av väggarna vita. Ett svart golv behövs för att skapa kontrast mot allt det vita. Nästa vecka ska det beställas så om en sisådär två veckor har jag förhoppningsvis hunnit lägga vårt nya vardagsrumsgolv. Vilken skillnad det kommer att bli!

Foto: Privat

Total
0
Shares
18 comments
 1. Det kommer att bli så fint….spännande med laminat som inte är i ek eller nåt annan vanligt mönster!!!
  Kram!

 2. wow, läckert.. vet inte om jag frågat det förut när det gäller storebros rum… men kan man ha golvvärme under det golvet? vet du det?

 3. Vicke: Tycker jag med! Är såå nyfiken på hur det blir med det svarta golvet. Lite mer spännande att lägga också än ett “vanligt” golv.
  tina: Ja, det får jag verkligen hoppas!!! Kram!
  Emmy: Mmmm… förhoppningsvis blir det riktigt bra. Och du… det går jättebra att ha värmegolv under Marmoleum Click. Så nu kan du fortsätta planera. :-D

 4. Häftigt med svart golv. Är lite avis på allt ni kan göra då jag bor i hyreslägenhet. Längtan tilll eget hus är obeskrivlig. Men så länge får jag drömma mig bort med bilderna från din blogg :D

 5. Sååå snyggt! jag är alldeles för feg för att göra något så drastiskt :)(och har inte råd heller för den delen)…

 6. å du komer att få det så fint, och jag är så AVUNDSJUK på dig som jobbar i färghandel och får tag på billiga saker….

 7. Hej, Bara lite nyfiken varför inte ha samma golv i vardagsrummet som i “storebrors” rum ? (Marmoleum Click)
  Undrande Jonasn

 8. Marie: Förstår din längtan efter ett hus där du kan göra som du vill. Kommer ihåg hur det kändes…
  Malin: Det blir nog riktigt effektfullt. Längtar verkligen efter att få hem golvet.
  Jenny: Jo jag tror det blir klart bäst med det svarta golvet. Även om det säkerligen innebär lite extra städning. Men det får det vara värt!!!
  Lisa: Det är verkligen en stooor fördel att jobba i färgaffär. Om jag inte hade gjort det hade jag aldrig fixat&donat så mycket hemma som jag gör nu. Det hade blivit på tok för dyrt och dessutom hade jag inte haft lika bra koll på vad det finns för produkter. Såå kul!
  Pethra på Inredningsbloggen: Jag är väldigt förväntansfull… vill lägga in golvet nu!!! Tror det blir riktigt bra. *spännande*
  Malin: Ja det är verkligen spännande! Vill också se slutresultatet nu. :-)
  Emelie: Det tror jag med!
  Maria – Jag blommar: Åh vad roligt med en ny besökare. Självklart kikar jag in hos dig! :-)
  Jonasn: Orsaken till att jag inte lägger Marmoleum Click i vardagsrummet är till största delen en kostnadsfråga. Det skiljer för mig ca 100 kr/m2 och eftersom vardagsrummet är ca 25m2 så plockar det på ändå. Vill ju ha pengar över till annat kul också! :-) Rent kvalitetsmässigt är det ingen större skillnad på dessa två golv. Marmoleum Click-golvet är något melerat vilket jag inte tycker passar lika bra i ett vardagsrum. Det blir för mycket linoleum-känsla vilket jag inte tycker passar in. Bättre med ett helt enfärgat golv som ger intrycket av målat tycker jag. :-)

 9. Vi har funderat på svart golv men har även tänkt ha en svart tapet på väggarna så jag vet inte riktigt. Vi målade vårt gamla kök svart (samt ekgolv, ekskiva, grått kakel och en vägg med grön tapet från Sandbergs med djurmotiv) och blev väldigt nöjda. Många blev förfärade när vi sa att vi skulle måla svart men rummet upplevdes faktiskt som större då det inte är så mycket väggyta och luckorna (ikea vita abstrakt) och fönsterpartiet framträdde mycket tydligare. Vi ska renovera vårt nya kök i höst så det finns ju lite tid att tänka…Har du någon erfarenhet av Baseco trend golv (svart)? Tycker det ser himla snyggt ut på deras hemsida. http://www.baseco.se/trend_svart.html
  Syns skarvarna mellan rutorna eller ser det ut som ett enda golv?

 10. Wow! Vad coolt det kommer att bli med svart golv. Fondtapeten du valde är helt underbar. Ska bli riktigt spännande att se det färdiga resultatet. Två veckor sa du ;)

 11. Laminat.. kom igen… så fult… och limmar du inte med pergos mjölkaktiga sväll-lim så kommer dom kortaste bitarna att åka ifrån… om du söker slitstarkhet och nåt som ser ut att vara på riktigt så föreslår jag Amtico eller Stratica och deras imitationer för offentliga miljöer!
  men.. smakar det.. så kostar det.. lite lagom iaf!
  http://www.amtico.com
  //Golvläggarn!

 12. Emelie: Har ingen erfarenhet av Basecos trendgolv. En ny produkt för min del. Ska jag kolla upp!
  Anna: Svart golv blir riktigt häftigt!
  Patrik: Sicken tur att smaken är som baken. :-D Och ang. slitstarkhet och nåt “på riktigt” så är jag faktiskt inte alls ute efter något “på riktigt”. Jag gillar inte trä om det är det du syftar på!!! Möjligtvis nån teakmöbel, men om du är uppmärksam så har du sett att jag målat de flesta av mina möbler. Korta och korta bitar, blev ju ca 25 cm breda bitar som minst. Men jag limmade de bitar som jag blivit rekommenderad att limma. Så det ska nog bli bra i slutändan. Om inte annat får vi väl byta golv om några år… det är ju inte hela världen. Även min smak kommer väl förändras. :-) Men nu ska jag iaf kolla upp Amtico och Stratica. Kan ju vara nåt kul… vem vet!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.