Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Varje år utser Pantone årets färg. En färg som de anser kommer att dominera textil-, inrednings- och modeindustrin det kommande året. 2008 utsåg man en blålila nyans, irisblått till årets färg. När vi mötte lågkonjunkturen 2009 utsågs en hoppfullt gul, mimosagul till årets färg med motiveringen att nyansen påminner om solstrålar. Färgen symboliserar optimism, fantasi och förnyelse. Något som är nödvändigt i tider av nedgång. Nu har Pantone utsett 2010 års färg – turkos. Valet motiverar man med att turkos leder tankarna till lugnande, tropiska vatten. Som en flykt från vardagens problem. Samtidigt som den ger oss en känsla av välbefinnande. Vad tycker du? Är årets färg turkos? För egen del har jag använt mig av turkos i inredningen sedan flera år tillbaka. Men jag hade nog min turkosa period 2004. Numera finns bara de turkosa inslagen kvar i storebrors rum där det turkosa agerar accentfärg tillsammans med en svart och vit bas. Så, nja… den turkosa färgen kommer troligtvis inte inta större plats än den redan gör i vårt hem. Däremot tackar jag inte nej till fler turkosa inslag i garderoben.

Foto: Living Etc Färgprover: Pantone

Total
0
Shares
11 comments
 1. Jag är lite förvånad?
  Tycker verkligen jättemycket om färgen.
  (det är inte det)
  Men håller med dig, den känns inte sååå NY?
  Jag har också haft turkost härhemma i ett par år.
  Och sålt massor av både färg och tapeter i denna kulör.
  Så årets färg 2010???´(men,kanske är vi arbets-skadade;)
  Hoppas nu du trivs bra på ditt nya jobb!!
  kram kram Lotta

 2. Jag gillar också turkost och funderar på att måla en fondvägg i en av pojkarnas rum MEN Pantones val känns allt annat än nytt, håller verkligen med om det.

  Marinblått hade jag valt om jag fått bestämma. Kanske inte heller en "ny" färg men snygg och tjusig.

  God fortsättning på det nya året :)

 3. Jag älskar turkost så jag välkomnar valet av årets färg, men jag håller samtidigt med ovanstående kommentarer att färgen inte direkt känns som en nyhet.

 4. Ja, dom kan ju utse vilken färg dom vill men egentligen så kan man väl inte säga vilken årets färg har varit förrän året är slut… Håller med alla er andra – turkost känns inte som årets färg. Jag tycker att dom flesta verkar gå ifrån turkost… Sjäv gillar jag turkost men jag tycker ändå det var ett konstigt val faktiskt.

 5. Hmm.. jag håller med. Hade en turkos period för några år sedan då jag tycker allt va turkost. Hade en turkos fondvägg och garderoben fylld med turkosa plagg :) Men det kan nog vart 2004 precis som du säger. Tror inte den kommer få så stor plats hemma hos mig. Men vem vet, man ska aldrig säga aldrig!

  Kram
  /Johanna

 6. Jag tycker inte heller att turkost känns så nytt men däremot väldigt fräscht. Jag kommer att plocka in turkost men i kombination med andra färger som hallonrött och grönt. Gärna starka kulörer tillsammans med en vit bas.

 7. Turkos har hängt med mig länge som en favoritfärg! Har inte vågat mig på så jättemycket i inredningsväg ännu men ser fram emot turkosa väggar någonstans i nästa boende (som jag hoppas flytta in i under våren…)
  /Ylva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.