Det är väl ingen som har kunnat missa att turkos är årets färg!? Benämningen turkos syftar på de kulörer som består av olika blandningar av i huvudsak blått och grönt. En del kulörer har mycket vitt i sig och blir mer pastelliga i tonen, medan andra har mer svart i sig och resulterar i en mer dämpad/”smutsig” kulör. Alcro har ett flertal härliga turkosa kulörer i sina färgkollektioner; Mentol, Lagun Metallic, Chilla och Sarg är några utav dessa.
Själv har jag tidigare föredragit den turkosa som drar mer åt blått, såsom kulören Mentol. Men nu är jag mer förtjust i den pastelliga, 50-tals inspirerade varianten av turkos. Den kulör som jag själv tycker mer hör hemma under benämningen mintgrön.

Vill du läsa mer om turkos kan du göra detta i Alcro Designers senaste trendrapport.

Foto: Alcro

Total
0
Shares
5 comments
  1. Jag älskar turkost! Har inrett mitt badrum med denna underbara färg :)
    den genomskinliga stolen som du har på bilden högst upp till vänster, vet du vart man kan köpa en sån?
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.