Välkommen!


fixa&dona är en blogg om inredning. Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

fixa&dona-bloggen drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: hildur@hildurblad.se

Följ fixa&dona
Follow

INSTAGRAM
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/3/0/hildurblad.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 245
Arkiv

Jag har några favoriter till köket som funnits på min önskelista sedan länge. Gemensam nämnare för dom alla: retro. Och svartvitt. Konstigt det där. Trots att det är något som får mitt hjärta att bulta lite extra och gör mig glad så blir det aldrig av att ett inköp prioriteras. På önskelistan finns min ständiga favorit, besticken Focus de Luxe från Gense. En klassiker från 1955 som återigen är i produktion. Besticken hade jag fastnat för redan i början av min bloggkarriär, i slutet av 2006. Nästa föremål på önskelistan är en elvisp från Dualit. Elvispen dök upp på önskelistan i början av 2009.
Relativt nyblivna favoriter i sammanhanget och som dessutom passar perfekt till våra köksgardiner är tallriken Siirtolapuutarha (20 cm) ur servisen In Good Company från Marimekko. Ur samma serie har jag ytterligare en favorit, skålen Räsymatto (0,5 liter). Sedan tidigare huserar muggar ur samma serie i våra köksskåp. Dessa skulle verkligen befinna sig “In Good Company” tillsammans med skål och tallrik med sina svarta prickar. En annan favorit på temat kök och porslin i den svartvita skalan är serien Taika från Iittala. Vad har du för köksfavoriter?

Total
0
Shares
5 comments
  1. Jag håller med om Marimekkos prickar, de är fantastiskt fina! Dock är favoriten här hemma helvitt stengods från Pillivuyt, den fyrkantiga modellen. Man får samla några i taget då de dessvärre inte är alldeles gratis…
    Kul att se dina bilder från Formex!

  2. Jag har köpt dualits mixer, i svart som den du visar på bilden. jag tycker den är mycket mer användbar än elvispen då det finns vispar till mixern med.

  3. Hej, jag har en dualit i silver! Men tyvärr är den bara snygg. Den låter förskräckligt. Ljudnivån är alldeles för hög. Trist den är ju såå fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.