Det var med stor nyfikenhet jag kikade in i vardagsrummet och ena sovrummet igårkväll. Under torsdagen hade vi nämligen en firma på plats i huset för att slipa den väldigt gulnade och repiga fiskbensparketten. Resultatet överträffade mina förväntningar med råge! Nu när taket är vitmålat, alla vävtapeter nerrivna och golvet slipat börjar det kännas som ett helt annat rum. Och ändå är det en hel del kvar innan jag är färdig. Imorgon ska jag behandla golvet första vändan. Vad jag valt för typ av behandling ska jag berätta mer om i kommande blogginlägg. Efter första strykningen blir det torkning i 24 timmar innan det är dags för behandling två. Sen är det dags att täcka golvet med golvpapp (igen) för att ta tag i tapetserande samt målning av lister, foder och element. Tjohoo, det är nu det riktigt roliga börjar!

Foto: Hildur Blad

Total
2
Shares
12 comments
 1. Oj oj så fint det där golvet är! Har bott i en lägenhet med fiskbensparkett och det är verkligen annorlunda och snyggt! Passar inte alla hus/lägenheter men i äldre bon hör de till :-) Ska bli kul att se vad du gör med det!

 2. Jättefint! Vi slipade golvet för ett par månader sedan och det blev också stor skillnad. Surt bara att vi vid flytt av en möbel råkade repa det nya golvet…..

  1. Hej Pernilla!
   På bilden är golvet enbart slipat. “Tyvärr” gulnar ju trä efter ett tag. Men jag skulle rekommendera er att använda en ljus hårdvaxolja om det är detta behandlingsalternativ ni landar på. Det tror jag är det som håller allra bäst. Överlag så är vattenbaserade alternativ att föredra, eftersom gör att träet gulnar så lite som möjligt.
   Hårdvaxoljan ger en matt, helt underbar yta som bidrar till känslan av obehandlat trä, utan att för den skull kompromissa med tåligheten mot smuts och fläckar.
   Hoppas du blev lite klokare och lycka till!

 3. Hej!
  Tack för snabbt svar.
  Jo vi var inne på ljuspigmenterad hårdvaxolja just för ett ljust och matt resultat. Jag fick lite kalla fötter då entreprenören nu i förväg skickade en bild på ett golv de behandlar med hårdvaxolja just nu. På bilden såg det fortf rätt mörkt ut men framför allt jätteblankt! Men han sa att det var nylagt och att det blir matt när det torkar. Känner du igen det han beskriver?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.