Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Vårt tak är hyfsat nytt, bytt i mitten av 90-talet. Men det behövde en ordentlig rengöring för att få bort mossa, alger, lav och löv. Genom att se till att rengöra taket med jämna mellanrum förlänger man livslängden på takpannorna. Vårt hus omges av träd på flera sidor vilket innebär att mycket skräp hamnar på taket och det blir mer beväxning än om huset hade befunnit sig en bit ifrån stora träd. Skuggsidan drabbas dessutom för mer påväxt än övriga sidor.

Vi anlitade ett företag för att ombesörja rengöringen av tak och hängrännor. Skönt att slippa vara orolig för maken när han klättrar runt uppe på taket. Bättre att anlita ett företag som har utrustning för denna typ av arbete. Nästa moment efter rengöring är att en långtidsverkande algskyddsbehandling ska göras. Och nästa år, när alla små sporer dött så kommer det allra roligaste. Då ska takpannorna målas. Svarta. Fördelen med att måla takpannorna är att väder och vind då sliter på färgskiktet istället för pannorna vilket förlänger livslängden. Att det dessutom blir som ett nytt tak och ett snyggt sådant också får väl bara ses som en extra bonus.Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.