Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Vår läckande altan är som ni kanske förstått vid det här laget i akut behov av renovering. Vid kraftigt regn droppar det rakt ner i källaren eftersom golvet är allt annat än tätt. Häromveckan knackade barnen bort de gamla klinkersplattorna och maken bilade bort det delvis söndervittrade murbruket.
Nu har golvet stått och torkat till några dagar och avfuktaren har gått på högvarv i källarutrymmet som finns under altanen.
Steg ett i att få ett tätt golv var att täta sprickan mellan altan och husvägg med en fogmassa avsedd för ändamålet. Därefter rollade maken på ett lager primer över hela golvet för att flytspacklet ska få bra vidhäftning vid underlaget. Flytspackel används för att få ett jämnt underlag samt för att kunna skapa ett fall (precis som man gör i duschutrymmen) för att regnvatten och snö som smälter ska rinna från husväggen istället för att samlas i pölar mitt på uteplatsen eller vid ytterväggen och öka risken för fuktskador.
Nu jobbar maken på i ett rasande tempo med uteplatsen. Allt för att hinna klart innan regnet kommer lagom till helgen. Men nu så är det bara fogning av klinkers kvar. Fler bilder och info kommer…

Flytspacklet är på plats. För att hindra spacklet från att försvinna ut över kanterna alltför mycket satte maken upp träreglar runt golvet och ner mot trappan som leder ut i trädgården.Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
2 comments
 1. Hej!

  Glad att jag hittade detta inlägg! Hur har det gått med denna konstruktiion? Vi skulle nämligen vilja göra en liknande sak fast utan klinkers och bara använda flytspackeln som golv. Hade ni alltså ingen annan tätskickt än det ni beskrev och hur tjockt ungefär la ni spackeln?

  Tack på förhand!

  Mvh, Nicolas

  1. Hej!
   Konstruktionen har fungerat alldeles perfekt. Dock har vi ju lagt klinkers ovanpå flytspacklet. Vi använde inget annat än det som jag beskrivet i blogginlägget. Tjockleken på flytspacklet varierar beroende på hurpass ojämnt golvet var från början samt för att få till fallet ut från huset. Så, på vissa ställen är det bara lite flytspackel medan det på andra är något mer. Syftet med flytspacklet var ju att få till en jämn yta att lägga klinkers på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.