Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Dagen har till största delen ägnats åt rengöring. Altanen är färdigklinkrad så nu har jag tvättat bort resterna av fogen som blev kvar på de strukturerade klinkersplattorna. Jobbigt! Dock är det något som etsat plattorna på några ställen, vilket stör mig något otroligt. Jag vet att det inte kommer synas om några dagar när golvet börjat användas ordentligt. Men ändå… Förresten. Någon som vet om man kan använda klinkersolja utomhus?

Även utemöblerna fick sig en ordentlig rengöring när jag ändå var igång. Skönt med underhållsfria plastmöbler som endast kräver lite ljummet vatten, VIM, en mjuk Scotchbrite och en avspolning med vattenslangen för att bli rena.Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
7 comments
 1. Hej Hildur!! Jag vet ju inte vad det är för typ av klinker ni har men jag har läst: Granitkeramik
  För oglaserad granitkeramik krävs i regel endast svagt alkaliskt rengöringsmedel, ex allrent. Såpalösning och klinkerolja får ej användas på denna produktkategori.
  Ni får det så himmla fint i erat nya hus =))
  Ha det bra!!

  1. Hej! Åh, tack för tipsen! Misstänker faktiskt att det är just nåt i den stilen vi har. Ska leta reda på kartongen som är kvar för att få ett säkert svar. Är inget bra på att avgöra sånt där. Då ska jag vara försiktig med klinkersoljan.
   Vad roligt att höra att du gillar vårt renoverande. Ja, vi är riktigt nöjda. Nu kommer det roligaste. Att inreda!
   Ha det så bra!

 2. Vad fint att ha klinkers på altanen! Det är verkligen kul att få följa er renovering, ni är riktigt flitiga! :)

  ha en fortsatt mysig sommar!

  kram /iris

  1. Hejsan! Vad roligt att höra att du gillar att följa vårt renoverande. Snart kan det förhoppningsvis också bli lite mer inredningsbetonade bilder på bloggen också. I och med att det låg klinkers sedan tidigare kände vi att det passade att lägga klinkers igen. Jag gillar! Både snyggt, lätt att hålla rent och underhållsfritt.
   Eftersom altanen läckte rakt ner i källaren behövdes det kraftiga åtgärder för att få stopp för detta. Så med primer, flytspackling, tätskikt och rejält med fix innan plattorna för utomhusbruk skulle på plats ska vi enligt experterna ha åstadkommit ett tätt golv. Ska bli spännande att se vad som händer…
   Kram på dig och fortsatt härlig sommar!

  1. Hej Barbro! Tack för svaret! Så snart jag hunnit utreda vilken typ av plattor vi har så ska jag ha Nitors klinkersolja i tankarna.
   Tänk så bra när man kan få svar på sina frågor såhär via bloggen. :-)
   Trevlig vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.