Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Moodboard
Tro det eller ej. Nu har jag börjat flytta in i mitt arbetsrum i källaren. Utan heltäckningsmatta dock, eftersom den visade sig vara restnoterad och inte kunde levereras förrän i slutet av juni. Synd. Men jag känner mig överraskande nöjd med mitt betonggolv, så det lutar åt att jag avbeställer heltäckningsmattan istället.
På kortsidan i mitt arbetsrum har jag satt upp en perforerad board i vitt. Den är 2 meter bred och 1,2 meter hög. Den ska få agera moodboard modell jättestor. Härligt!
Här ska jag skuva fast klämmor som kan hålla fast inspirationsbilder/tapeter/tyger och hänga upp S-krokar. Jag har även tänkt använda washitejp för att sätta upp en del av bilderna. Längtar redan tills min moodboard fyllts av inspiration. Eftersom den är såpass stor är det dessutom möjligt att dela upp den i flera olika projekt.

På mobilbilderna nedan ser du en glimt av hur min moodboard växte fram. (sök på @fixaodona på Instagram så får du se mer av vad som händer i mitt arbetsrum)
1. Jag använde mig av 45×45-reglar för att skapa ramen till min moodboard. Dessa målades vita.
2. För att inte den stora perforerade boarden skulle bukta behövdes det stöd bakom och något att skruva fast den i. Ramen på plats.
3. Perforerad board som skurits till i önskad storlek med hjälp av en vass kniv.
4. Den perforerade boarden hade redan från början en vit framsida. Dock fel nyans av vitt, en gulaktig sådan. Därför rollade jag ytan med högblank, kritvit snickerifärg. 

Moodboard in the making...
Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
1
Shares
8 comments
    1. Hej där! Nähä du… fortfarande inga spindlar i sikte. ;) Hittade en eller två döda när vi rev detta rum, men inga levande har siktats under arbetets gång. Inte heller i sovrummet har det siktats några spindlar. Hur går det med er källarrenovering?

  1. Den här idén är helt underbar och den ska jag planka av direkt. Jag har en vägg i hallen som är en betongvägg och där brukar jag ha tavlor och bilder. Betongkrokar, finns det nåt värre. Men nu kan jag flytta om, byta bilder hur ofta som helst.

    1. Hej Frida! Den perforerade skivan köpte jag på den lokala byggvaruhandeln. Så det borde inte vara några problem att få tag på en liknande. Jag målade sedan skivan med vit snickerifärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.