Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Ingången i källarhallen
Tänkte det kunde vara på tiden att visa ytterligare några glimtar från den pågående light-renoveringen av källaren. Nu har jag i princip målat klart i hallen i vår källare. Kvar är att måla alla dörrar grå, istället för den gröna som är där idag. Samt att jag ska tapetsera väggen du ser rakt fram på översta bilden. (Före-bilder hittar du här.)
Väggar och tak har jag målat vita och golvet är målat med en ljusgrå kulör, S2000-N. Innan jag målade golvet slipade maken bort den gamla, löst sittande golvfärgen med en golvslip avsedd för betonggolv.  Jag använde mig sedan av en vattenbaserad, halvblank golvfärg. Jag ville att hallen skulle kännas så ljus som möjligt eftersom vi inte har något fönster i hallen (på bilden är ytterdörren uppställd så att det blev ljusare och lättare att fotografera). Jag valde dock att måla golvet i en ljust grå kulör istället för vitt, för att undvika att minsta lilla damm och smuts syns. Från denna hall har vi ingång till matkällare, pannrum, tvättstuga samt trappan upp till bostadsplanet.
Den här hallen ska i fortsättningen agera som huvudingång för familjen. Så nu ska här planeras och funderas för att få till så mycket funktion och förvaring som möjligt. Det ska bli underbart skönt att slippa mötas av ett gäng hockeyklubbor, hjälmar, handskar eller snubbla över ett antal par skor så fort man kommer in i vår nuvarande hall. Vår nuvarande hall är på 25 kvm och är mer som ett rum än en entré, därav problemen med funktionell förvaring i hallen. Äntligen ska det bli ordning och reda här hemma!

Ingång i källarhallen
På bilden ovan syns dörren till matkällaren (dörren med runda hål nertill) samt dörren till pannrummet. Och bilden nedan så ser du den otroligt vackra (eller inte…) trappan som leder upp till bostadsplanet. Den står på tur att fixa så snart jag är klar med det sista i hallen samt tvättstugan.
Det är bara att konstatera, färg gör skillnad. Stoor skillnad!

Trappan - kvar att fixa
Ritning källare

Foto: Hildur Blad/fixaodona.se

Total
5
Shares
7 comments
 1. Åh så fint det blir!! Hur högt har ni i tak i er källare? Ser ut att vara en riktigt bra takhöjd!

  1. Hej! Tack, vi är riktigt nöjda. Det blir fräscht, stor skillnad mot tidigare. Vi har ca 2,15 i källaren, men sen går det ju en massa rör i taket som ställer till det om man vill möblera utmed väggarna. Fördelen med vår källare är att den ligger högt, vilket innebär att vi har stora fönster som ger mycket ljusinsläpp vilket gör att det inte blir lika mycket källar-känsla där nere. Snart är källaren min favoritplats i huset. Det blir såå funktionellt och snyggt.

   1. Ja, det blir otroligt snyggt!! Så kul!!! Och vilken bra takhöjd ändå – kan tänka mig den blir lite högre när källaren ligger lite högt då. Så praktiskt! Det skall bli jättekul att fortsätta se hur källaren blir!

 2. Jättefint! Jag fortsätter att ställa frågor om mitt 40-talshus. Vi har två “inredda” rum i källaren, förmodligen gjorda på 80-90-talet. Det är golvvärme, parkettgolv m plast under, gipsskivor med luftspalt bakom, osäker på om det är stålreglar som sig bör. Träpanel i tak. Ser inte ut att vara mycket till ventilation vid lister vid golv och tak. Källaren fick utslag under gränsvärden för fukt vid besiktning och lister vid golven är snustorra. Utanpå gipset sitter nu en ful strukturtapet. Vi vill måla taket vitt (såklart) och även fixa väggarna. Började riva tapet och inser att det kräver en stor insats då den kommer av i smulor (samt ojämnt). Lättaste utvägen är naturligtvis att måla på strukturtapeten för att bara få det vitt och fräscht. Vi kommer dränera huset nästa år. Golven kommer vi byta mot klinker men det kommer sist iom att det inte är fuktskador per idag. Kan man lägga organiskt material mot gipset typ tapet/”fuskpanel” (sån där som kommer i skivor gjord i typ papp) etc?

  1. Hej Anna!
   Fortsätt ställa frågor du. :) Om du har gips på väggarna, med luftspalt bakom är det absolut inga problem att måla eller tapetsera på väggarna. I vårt sovrum i källaren valde jag att tapetsera gipsskivorna och i mitt kontor har jag bara målat väggarna. Så, det är fritt fram att tapetsera gipsskivorna, ventilationen är ju mellan yttervägg och gipsskiva. Tapet gör verkligen susen för att komma undan källar-känslan. Lycka till med renoverandet! :)

   1. Tack för ditt svar. Om det är OK med tapet antar jag att det även är OK med “fuskpanel”, du vet den som kommer i skivor? /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.