Kök i funkisstil - bloggar.aftonbladet.se/fixaodona
Inspirationsbild från ett reportage ur Plaza Interiör nr 4, 2015

Vi bor sedan våren 2011 i ett funkishus från 1938. Ett hus som krävt totalrenovering men som sakta men säkert håller på att förvandlas till ett uppdaterat funkishus. Fyra år senare blir jag fortfarande lika lycklig varje gång jag kör uppför garageuppfarten. Jag älskar verkligen vårt hus! Det är inget märkvärdigt egentligen, men de raka formerna och ljusinsläpp från alla väderstreck gör att ljuset i huset är helt annorlunda än vad jag upplevt i våra tidigare hem. Underbart!

Många projekt är genomförda, men än har vi en hel del kvar innan vi är “färdiga”. Framöver kommer det säkert bli några favoriter i repris för alla nytillkomna bloggläsare men en del nytt kommer också dyka upp eftersom jag längtar och ser fram emot att få ägna delar av sommarsemestern åt mitt eget hem. Skomakarens barn har ni kanske hört talas om. Lite så är det hos oss. Jag har fullt upp med att ägna dagarna åt att skapa inredningskoncept åt andra, så mitt eget hem hinns inte riktigt med i vardagen.

Inredningstips!
När jag ska påbörja ett nytt inredningsprojekt här hemma, samlar jag ofta på mig massa inspirationsbilder innan jag kör igång. Så att jag vet på ett ungefär vad jag vill skapa, redan innan jag börjar måla, beställa tapeter, köpa nya möbler eller göra om de befintliga. Ofta ser det ut så här – en uppslagen inredningstidning. Eller ja, det rör sig väl inte så ofta om enbart en inredningstidning, utan snarare om mååånga fler. Den här bilden har dock etsat sig fast i mitt minne inför kommande projekt. Dessutom samlar jag hela tiden bilder digitalt, på mitt Pinterest-konto.

När jag plockat ut några favoriter med bara magkänslan som utgångspunkt brukar jag titta på bild för bild för att analysera vad det egentligen är jag gillar. Ofta går det då att hitta en röd tråd mellan bilderna. Det är just de gemensamma nämnarna som jag tar med mig när jag fortsätter planera för mitt inredningsprojekt.

Foto Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.