Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Färgskala tweenie-rum - fixaodona.se

Länge, länge har jag lovat 9-åringen här hemma att fixa till hans rum i källaren. Stackaren har levt med småblommiga tapeter och noll förvaringsmöjligheter alldeles för länge. Det dröjde ett tag innan vi kunde enas om vad som skulle göras – men nu har jag fått tummen upp och han hejar ivrigt på och hjälper till så gott han kan (bland annat genom att servera julmust i fina glas och berömma mig så fint om att jag är snällaste mamman i världen och kan fixa så många saker). Såna fina ord ger definitivt energi att fixa vidare – smart kille det där. ;)

Vi har två hockeytokiga barn och mer eller mindre all fritid handlar på ett eller annat sätt om hockey. Såklart önskade sig 9-åringen ett hockeyrum. Men eftersom favoritlagen skiftar så insåg jag rätt snabbt att det är vanskligt att välja färgskala i rummet utifrån favoritlag, vilket var hans första önskan. Det var här det blev lite stopp i projektet. Vi enades till sist om två blågröna toner på väggarna ur Alcros ad.16 och trenden Studio Blå där jag ska måla Moules nertill och Mortel upptill. 

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se
Målad vägg – tvådelat. Foto: Alcro

Planen är att måla alla möbler utmed väggarna ton i ton eller samma kulör som väggen bakom men med olika glans för att skapa en effekt, utan att det känns rörigt för ögat. Färgklickar blir gult, rött, klarblå och svart – precis som han önskade sig.

Trend: Nordisk Pastell - Alcro - fixaodona.se
Möblerna “målas in” i väggen. Foto: Alcro

Inredningsdetaljerna som tillförs kommer på ett eller annat sätt ha referenser till hockey – så det blir nog en del DIY-projekt att ta sig an den närmsta tiden. 

Nepp, dags att måla vidare. Snart klar!

Foton via min Pinterest, Alcro och IKEA

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.