Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Tapetval - fixaodona.se

Nu är det faktiskt mer än ett år sedan jag tapetserade här hemma senast. Och nu är planen att kökets vita tapeter, som börjar se lite medtagna ut efter fem år skall bytas ut. Därefter ska vi ge oss på källartrappan (äntligen) och dess väggar som är helt orörda sedan slutet av 1930-talet. Jag gillar enfärgade tapeter eller grafiska mönster allra bäst.

Tapetval - fixaodona.se

För mig är det viktigt att färgskalan i hela huset hänger ihop. Och vid det här laget så är det väl allmänt känt att just blågröna toner är min favorit. .. ;) Även de beiga tonerna finns det gott om här hemma redan idag, därför funderar jag även på en gråbrun tapet. När det är dags för kulör- eller tapetval brukar jag alltid plocka fram färgprover och inredningsdetaljer som jag gillar kulören på eller som redan finns målade eller tapetserade här hemma för att få en föraning om slutresultatet.

Tapetval - fixaodona.se

Jag väljer ur kollektionerna Linen från Boråstapeter och Crayon från Eco Wallpaper. Kandidaterna är den gråbruna Umbra Grey, dämpat blågröna Teal Rust ur Crayon-kollektionen och den gröna ur Linen-kollektionen.

Tapetval - fixaodona.seHallen målade jag om i somras. I kulören 31. Säl från Alcro. En riktig favoritkulör – som jag faktiskt även valt till kontoret. En kulör, men två helt olika upplevelser eftersom den förändras väldigt mycket beroende på vilket väderstreck rummet befinner sig i. I norrläge (som hemma hos oss) blir den tydligt blå, medan i söderläge (som på mitt kontor) så drar den mer åt det gröna hållet.

Tapetval - fixaodona.se
Funderar även på att lägga klinkers precis innanför dörren i hallen. Min favorit just, Palace från Golvabia.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.