Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

 

Vet du, idag (eller nåväl igår om vi ska vara helt korrekta, men tekniken ville inte riktigt vara med mig när jag skulle publicera klippet igår) är det på pricken 10 år sedan jag skrev det allra första blogginlägget på fixaodona-bloggen. I 10 år har bloggen varit en del av min vardag, ibland en större del, ibland en mindre del. Så som det kanske blir under 10 år då mycket hinner hända. Eftersom jag typ är världssämst på att uppmärksamma såna här saker så hade jag först tänkt låta denna dag passera förbi som precis vilken dag som helst. Men nej, nu får det bli ändring på den saken. Jag passade istället på att se tillbaka lite på de senaste 10 åren, i rörligt format – rakt upp å ner, direkt från hjärtat filmat med mobiltelefonen. Struntade i att rigga ljud och ljus, byta kamera och fixa till mig själv – för då hade det aldrig blivit något filmklipp överhuvudtaget.  ;) Hoppas du vill lyssna ändå.

3 november 2006 – Premiärinlägget

Nu är det dags att göra bloggdebut. Jag har de senaste veckorna fastnat i bloggträsket och önskan att ha en egen blogg att uttrycka mig på och kunna kommunicera med likasinnade har vuxit sig starkare allteftersom dagarna gått. Så nu är det alltså dags. Bloggen kommer främst att handla om inredning (liksom många andra bloggar, men ack så roliga att läsa) mixat med reflektioner hämtade från vardagen.
Vem är jag? Jag är 26 år, gift och har två söner födda december 02 och juni 06. Mitt största intresse är inredning. Jag har jobbat i färgaffär i sex år och driver även ett eget företag som erbjuder färgsättningar och “bo kvar” stylingar. Men min starka sida är färgsättningar. I mitt eget hem är det dock väldigt sparsmakat med färger. Inom kort hoppas jag kunna visa bilder från vårt hem. För det finns väl inget roligare än hemma hos bilder. Det är iaf något som jag uppskattar som mest hos andra bloggare och då kan väl inte jag vara sämre. Eller hur!?
Så… väl mött och stora förhoppningar om respons från er andra bloggare. Vi hörs!

 

Ja, vad ska man säga. I det stora hela så har jag hållit min röda tråd här på bloggen även om jag hunnit med en rejält färgstark period i vårt 60-tals hus för att sedan landa i en mer nedtonad färgskala i vårt älskade funkishus som vi bor i idag. Där i 60-talshuset bjöds det på många uppdateringar hemifrån och många tankar från vardagen. Något jag vet att många av er gillade och numera saknar. Jag har på inget sätt några planer på att lägga ner bloggandet, även om det varit sporadiskt med inlägg sedan i somras. Jag håller bara på och funderar på hur jag ska utveckla bloggen, mig och mitt företag de kommande åren. Lyssna på filmen så får du höra mer om mina tankar.

 

Avslutningsvis, stort tack till dig – min kära bloggläsare! Hoppas du vill fortsätta hänga med mig även framöver. Och ja, tyck gärna till om du har några tankar kring vad jag ska dela med mig av på bloggen.

Total
0
Shares
8 comments
 1. Heja, heja!
  Så kul att se dig nästan live. Saknar rösten och kom in-podden lite :)
  Skall bli kul att få fortsätta följa framöver, se vad som händer.
  Får man lite nyfiket fråga om det blir något husbygge?

  1. Tack för hejaropen Emma! Saknar också podden, men du vet… vi är två om den. Så i nuläget när Sara har väldigt fullt upp och fasta arbetstider så får vi helt enkelt ihop schemat.
   Gällande husbygget så kan jag snabbt svara här att nej, det blir inget husbygge. Tyckte helt enkelt att det blev för mycket pengar – bara för att få ett nytt hus. Vi trivs ju ändå väldans bra i funkishuset. Så, vi blir troligtvis kvar här några år till. I alla fall tills barnen flyttar hemifrån. :) Glad jag blir av att höra att du fortsätter följa med här på bloggen även framöver! Jag ska bättra mig med bloggandet är planen.

 2. Hittade just hit efter artikeln i Metro häromdagen.
  Ser fram mot att titta igenom vad som finns – ser intressant ut.

  Och en blogg som funnits i tio år måste ju vara bra.
  Grattis förresten!

  1. Hej! Vad roligt att du hittade hit! Här finns onekligen en hel del material efter 10 års bloggande. Mycket av det förhoppningsvis användbart även idag. Tack för grattiset och välkommen snart igen!

 3. Hej Hildur!
  Var på en föreläsning med dig genom Alcro en gång och blev mycket inspirerad! Jobbar i en färgbutik och älskar inredning med färg o tapeter. Kul om du kommer igång mer med din blogg! Tips o ide’er behövs alltid. Även trendanalyser hjälper ju oss i branschen. En fråga som faktiskt hör till färg o kulörer, men dock inte inom inredning. Har dina “färger” med ljus hy och grått hår själv. Vad har du för märke o kulör på ditt rouge o läppstift? Så snyggt! Ibland svårt att hitta rätt där. Lättare på väggar ?. Även halsduken och kavajen passar så fint i kulörerna. Ha det fint! Ser fram emot att bli inspirerad 2017. Å Grattis till din framgång under dina tio år! Kram /Linda

 4. Hej Linda!
  Vad roligt att höra ifrån dig och givetvis ännu roligare att höra att du blev mycket inspirerad. Yes, nu ska jag försöka komma igång med bloggandet igen, håller precis på och får upp farten. Jättebra att du skriver vad du vill läsa mer om här på bloggen!
  Kul att jag kan inspirera med mer än bara inredning. Rouget heter Blush Chick och är från MakeUpStore. Läpp-pennan heter Plum Delight Matte och är även den från MakeUpStore. Halsduken från H&M i höstas och kavajen är från Gina Tricot.
  Stort tack till ditt grattis – såhär i backspegeln så har det ju trots allt hänt en hel del de senaste åren. Kram!

 5. Hej och tack för din fina blogg!
  Jag har en fråga.
  Jag har precis gjort om mitt kök och satt in Ikeas kök Lerhyttan och målat väggarna i samma grå neutral färg.
  Det blev mycket grått.. jag har tre fönster och funderar på att där ta in en linnegardiner i greiche för att får in lite värme. Vad tror du om det, eller har du någon idé?
  Hälsningar
  Malena i Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.