Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Strategisk och varumärkesbyggande färgsättare - fixaodona.se

 

Ännu en intensiv arbetsvecka börjar gå mot sitt slut. Skulle jag sammanfatta veckan i två ord skulle det vara kulör och material. Veckan inleddes med en heldag i färgaffären. Därefter har jag undervisat YH-studenter i Materialkunskap, den här veckan stod kompositmaterial på agendan och vi gjorde studiebesök på NOAS här i Tibro för att få veta mer om hur de jobbar med Corian Solid Surface när de t ex gör handfat och diskar till hotell- och restauranger på uppdrag av olika arkitekter.

 

Dessutom har jag hunnit vara iväg på uppdrag som strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare (en titel jag givit mig själv för att förtydliga syftet med den typ av uppdrag jag jobbar med). Vi har tittat på alltifrån betsade kulörer, täckfärgsmålade ytor, metall, linoleum, laminat och textilier. En av alla utmaningar i ett sånt här projekt är att alla material och kulörer ska kunna kombineras med varandra, så att valmöjligheterna blir många, trots att sortimentet är begränsat. Dessutom ska kulörerna fungera och kännas “rätt” flera år framöver och tilltala människor över hela världen. En svår, men spännande nöt att knäcka och jag är otroligt glad och tacksam över att få vara en del av detta projekt i egenskap av färgsättare.

 

Idag har jag jobbat på hemmaplan och även denna snöiga torsdag har jag ägnat mig åt att sätta färg på ett möbelsortiment, både avseende betsade kulörer, laminat och linoleum. Imorgon ska jag presentera ett förslag för både kulörer på sortiment samt det nya mässmonterkonceptet. I februari, lagom till 2017 års upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair ska allt vara klart – men innan dess är det fortfarande en hel del arbete kvar.

 

Nepp, nu är det dags att ägna en liten stund åt att samla ihop det sista till morgondagens presentation.

 

Strategisk och varumärkesbyggande färgsättare - fixaodona.se

 

Foto Hildur Blad

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.