Villa Gläntan - fixaodona.se

 

Jag vet inte riktigt hur jag ska påbörja vår husbyggar-resa här på bloggen. Så, nu kör jag bara. Välkommen att hänga med på en resa där funderingarna kommer röra det mesta man kommer stöta på när det gäller ett husbygge. I blogginlägg längre fram kommer jag att berätta mer om våra tankar kring husets utformning och resan fram till att bygglovet skickades in. En tidsperiod på lite mer än ett år där vi dessutom hann lägga husbyggarplanerna på is, innan vi ändrade oss och till sist bestämde att det skulle bli husbygge ändå. Innan nyår köpte vi tomten. Och för några veckor sedan skickades bygglovet in och nu väntar vi på godkännande. Så, eventuellt kommer det bli en del ändringar framöver – beroende på kommunens respons. Men, nu är det bara att hålla tummarna.

 

Det kommer att ske en del ändringar utvändigt, men på det stora hela kommer huset att se ut som på ritningarna. För att det ska bli lättare att förstå husets placering kommer här en situationsplan med husets placering. Tomtens placering i området hittar du i detta inlägg.

 

Husets placering på tomten

Framsidan av huset – mot sjön

Villa Gläntan framsida - fixaodona.se

Såhär kommer huset att se ut från gatan. Vi är lite tvärtemot många andra eftersom vi inte har huvudingången på framsidan av huset, utan en ingång utmed varje långsida. Dörren du ser till vänster är in till ett förråd. Dessutom är vi lite tvärtemot många andra eftersom vi placerat kök och vardagsrum på andra våning, med utgång till en uteplats ovanpå garaget. En orsak till kök och vardagsrum på andra plan är att vi på det sättet får bättre utsikt. Och eftersom kök och vardagsrum är de rum vi tillbringar mest tid i skall de därför ha den bästa placeringen. Dessutom har jag så länge jag kan minnas drömt om att ha en uteplats ovanpå ett garage, eller ja, en uteplats i plan två. Och för att uteplatsen skall komma till störst användning behöver den placeras i anslutning till köket. Detta var en sak jag inte kunde tänka mig att kompromissa med. Sen att jag säkert varenda gång matkassarna ska bäras upp kommer sucka lite, det får det helt enkelt vara värt.

 

Baksidan av huset – mot skogen

Villa Gläntan baksida - fixaodona.se

Det här är baksidan av huset, som vetter mot skogen. Den raka trappan kommer troligtvis bytas ut mot en spiraltrappa. Vi får se, det är stor risk att trappan inte kommer upp förrän år två, när vi hunnit känna in vad som passar bäst.

 

Ena långsidan av huset – familjens ingång

Villa Gläntan garage - fixaodona.se

På höger sida sett från gatan kommer vi att gå in till vardags. Det finns även en ingång från garaget, direkt in i huset.

 

Andra långsidan av huset – gästingång

Villa Gläntan gästingång - fixaodona.se

Från vänster sida sett från gatan hittar vi gästingången. Så skönt att kunna ha en “fin-ingång” och en annan ingång där man kan gömma undan alla ytterkläder och har nära till såväl garage som tvättstuga. På denna sida har vi även ett förråd, som komplement till garaget.

 

I kommande inlägg ska jag visa insidan, då tror jag det blir lättare för dig att få ihop helheten. Även där är det en del justeringar kvar att göra – men på det stora hela är allt som det är tänkt att se ut framöver.

Total
0
Shares
3 comments
 1. Ser riktigt bra ut och faktiskt likt det huset vi precis håller på att rita. Vi har också gett kök o vardagsrum bästa placeringen och vi kommer också ha uteplats på andra våningen men ovanför vårt uterum.
  Jag längtar så efter att få se planlösning och även läsa om vilken fasad ni tänkt…,
  Vi diskuterar nu vilken lasyr som kan bli snyggast på vårt hus.

 2. Så skoj! Vad roligt att du uppdaterar, så hörligt att följa er resa och få läsa hur du tänker kring utformning och vart de “bästa” rummen ska vara.

  Ser fram emot fortsättningen!

  Kram emmie

 3. Hello admin, i must say you have high quality content
  here. Your page should go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.