Färgskala Villa Gläntan - fixaodona.se

Som den kulörnörd jag är, som alltid ser färg före form och fullständigt kan gå loss i färgkombinationer så var det givet att börja med färgskalan till vårt nya hus. Och ja, varför bryta ett fungerande koncept som vi (läs Hildur) trivs så bra med. Grått och gråbeige i basen med gråblå och grågröna kulörer som komplement. På många sätt precis så som vi har i vårt funkishus redan idag. Men, trivs man så trivs man. Jag har gjort mina försök att tillföra andra kulörer, men det slutar alltid med att jag längtar tillbaka till de blåa och gröna tonerna. Mina blickar dras alltid till dessa kulörer som bidrar med färg till rummet utan att ta över. Dessutom gillar jag bäst kalla kulörer, eftersom de både får ett rum att upplevas större men även håller sig lite mer i bakgrunden jämfört med de varma kulörerna som tar för sig mer.
När det väl är dags för inflyttning och målning och tapetsering kommer jag att twista kulörerna åt varmare eller kallare håll för att kompensera för att rummen ligger i olika väderstreck.

 

För att tillföra värme kommer vi satsa på kalksten och trägolv. Accentfärgen kommer att bli svart. Men nu funderar jag mest på vilket träslag jag ska satsa på till huset. Ask eller ek – det är frågan. Just nu lutar det mest åt en behandlad ek så att kulören blir kall, mer gråbrun än gulbrun. Ja, lite mer likt fiskbensparketten vi har i vårt funkishus. När jag kommer såpass långt att jag faktiskt börjar fundera över specifika alternativ så kommer jag att dela med mig av mina funderingar här på bloggen. Det är många val som skall göras och beslut som skall fattas innan det är inflyttningsdags.

 

Det känns otroligt skönt att ha landat i en färgskala och stil. Stilen ska jag berätta berätta mer allteftersom, men den skiljer sig inte så jättemycket från hur vi har det idag, mer än att det kommer bli än mer genomtänkt eftersom vi har möjlighet att påverka allt från början. Nu kommer det vara betydligt lättare att fatta beslut kring såväl badrumsinredning, kakel, kök, fönster, dörrar, blandare… ja, allt man nu ska välja under en husbyggarprocess. Färgskalan och stilen kommer att vara kartan och något jag hela tiden kan bolla tillbaka mina funderingar till ifall jag känner att jag håller på att tappa riktningen.

 

Nepp, nu ska jag bege mig ut – dags att införskaffa lite blommor till krukorna på vår uteplats.

Total
0
Shares
2 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.